In căutarea liberului arbitru, partea a doua

Vârsta – Vechiul conflict

Oamenii sunt în totalitate dependenti de ereditate și mediul înconjurător. Liberul arbitru nu este mai mult decât o iluzie.

Dar, dacă absolut nimic nu depinde de mine, dacă eu sunt doar o parte a mecanismului general, care nu are nici un fel de independență si dacă nu acționez, ci sunt influențat, atunci viața mea nu are nici un sens și nici un motiv. În acest caz, de ce existăm ? Pentru ce toate astea ?

Si aici am ajuns la miezul problemei : este o alegere liberă posibilă în viața omului, o acțiune liberă, care ne va permite să-l numim independent ? Aparent, doar de dragul acestei acțiuni, el s-a născut și trăiește din reîncarnare reîncarnare. Și miliarde de oameni trăiesc în acest fel.

Deci, ce este această acțiune liberă care, deși infima, în jurul ei se învârte întreaga mea existență ? Când voi ajunge să realizez asta ? Tocmai de acolo sensul vieții mele va crește și va deveni liber liber.

În cercetarea acestei întrebări ne descoperim pe noi în sistemul unic. Pe de o parte, toți suntem egoiști și ducem o viață extrem de individualistă. Cu timpul ne vom deconecta mai mult și mai mult și ne vom îndepărta unul de celalalt.

Nimeni nu are nevoie de vecini, nimeni nu vrea comunicare cu cei mai mulți dintre ei. Pe de altă parte, natura ne aduce mai aproape ; trăim pe mica planeta Pământ, într-un sat mic mondial, în conexiune globală, integrala unul cu altul.

Acest contrast, această contradicție crește de la an la an. Astăzi aceasta este vizibila mai ales în Europa, unde încercarea de a crea o piață comună a aratat incapacitatea europenilor de a se uni în reciprocitate corectă.

Deci, cum putem rezolva această problemă ?

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed