În căutarea unui atribut spiritual

Întrebare: În ce măsură un „tango” ritmic cu prietenii și cu Creatorul ne poate ajuta să atingem unitatea internă și sentimentul Creatorului?

Răspuns: Când încercăm să ne unim între noi în centrul cercului, fenomene de apropiere și distanțare, apropiere și distanțare, apar în mod natural în diferite atribute, calități și cantități.

Cel mai important lucru pentru noi este să încercăm să tânjim și să aspirăm la acest lucru. Realizarea efectivă este mai puțin importantă. Dorința este mai importantă. Creatorul răspunde dorinței noastre și ceea ce este important sunt eforturile noastre și nu faptul că aparent atingem ceva.

Când facem eforturi, trebuie să-I cerem, ceea ce înseamnă să-L includem în acțiunile noastre, ca pe un partener. Tanjind dupa centrul cercului și, în același timp, cerând și Creatorului să fie cu mine, să mă ajute, să-mi ascuțesc simțurile, să mă împingă spre prieteni și prietenii spre mine, vreau să găsesc în mod constant centrul cercului împreună cu prietenii și cu Creatorul, iar Creatorul fuge în mod constant și încercăm în permanență să-L găsim.

La aceasta se refera căutarea după atributul spiritual care nu este în noi. Dar este de fapt în acest fel când zece egoiști încearcă să se conecteze într-un singur punct in care îl dezvăluim. Atributul spiritual este creat în acest punct dintre noi și îl dezvăluim pe Creator în el.

Din „Fundamentele Cabalei”, KabTV, 1/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed