“În ce fel, cultura ne influențează negativ?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: În ce fel, cultura ne influențează negativ?

Fără nicio legătură cu modul în care cultura generală influențează o persoană, rezultatul faptului că face parte dintr-o cultură care apreciază materialismul și consumismul este că ne oferă o senzație sporită de goliciune, ceea ce ne conduce în tot mai multe probleme precum depresia, singurătatea, stresul. , anxietate, abuz de droguri, sinucidere, extremism și crize în familii și în creșterea noastră. Efectele negative ale vieții într-o astfel de cultură ne conduc, în general, la o criză globală și am putea ajunge chiar la state precum al treilea sau al patrulea război mondial sau amenințarea cu anihilarea rezultată dintr-o catastrofă ecologică sau nucleară.

Ne dezvoltăm într-o nouă stare pașnică și armonioasă de existență, dar pe drum acolo trebuie să ne experimentăm natura egoistă ca o forță malefică și negativă. Nu este de dorit să simțim această realizare a naturii noastre egoiste ca rău prin suferință. Dimpotrivă, este de dorit să ne dezvăluim ego-ul ca fiind rău prin intermediul unei forme specifice de educație și conștientizare.

Cu toate acestea, pentru moment, ne dezvoltăm de la un ego mai mic la unul mai mare și de la dureri mici la suferință mai mare. Natura formulează în mod intenționat un sentiment și un mediu amenințător în jurul nostru, astfel încât, indiferent dacă vrem sau nu, am simți că ego-urile noastre sunt sursa răului care evocă toate problemele și suferințele din viața noastră. Printr-o astfel de realizare, vom descoperi că egoismul în sine funcționează pentru a ne obliga să-i vedem răul și să ne anulăm dorința de a-l sluji.

În același simbol, există și posibilitatea unei căi scurte, pozitive și nedureroase către o lume pașnică și armonioasă nu prin suferință, ci prin realizarea răului. Putem face acest lucru numai cu ajutorul diseminării înțelepciunii cu privire la modul în care funcționează natura la toate nivelurile sale – nemișcat, vegetativ, animat și, bineînțeles, uman – și cum să atingem starea finală, natura ne ghidează spre pace și armonie. Este posibil și mult mai de dorit să se realizeze o schimbare a naturii umane prin conștientizare și educație care îmbogățește conexiunea în loc de suferință.

Bazat pe o emisiune “Întrebări şi răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman . Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: