În ce fel beneficiează umanitatea din conexiunea între evrei – discuție cu Richard S. Hirschhaut

Richard S. Hirschhaut, directorul Comitetului evreiesc american (AJC) din Los Angeles, se întâlnește cu cabalistul Dr. Michael Laitman pentru a discuta despre beneficiile care rezultă din unitatea dintre evrei.

Există o lege generală a naturii care atrage oamenii către o conexiune tot mai largă. Astăzi, putem observa asta în tendința globală a interdependenței totale între toate domeniile implicării umane. Cu toate acestea, putem observa, de asemenea, că relațiile dintre oameni au devenit foarte dure și, dimpotrivă, elementele mari ale acestui sistem au un sentiment interior al independenței personale.

O problemă mai mică, dar foarte asemănătoare a apărut în urmă cu 3.800 de ani în Mesopotamia antică. A fost o criză profundă a relației umane, cunoscută sub numele de Turnul Babilonului. Pe fondul acestei crize, Avraam a adunat un grup care provenea din reprezentanții națiunilor din Babilonul antic și i-a numit poporul lui Israel („îndreptat către forța unificatoare a naturii”). Specificul grupului a fost o abilitate de a se conecta conștient, deasupra respingerilor în creștere.

Din istorie, știm că evreii s-au dispersat și au plecat în exil, iar acum se conectează doar atunci când există o presiune externă asupra lor, manifestată prin antisemitism și ură. Cu toate acestea, dacă astăzi poporul evreu implementează metoda de conexiune pe care a primit-o de la Avraam, atât evreii cât și întreaga lume vor beneficia de ea, iar umanitatea va primi o șansă de a ieși din criză, cu bucurie și fericire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: