“În ce fel îmi distruge ego-ul viața?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: În ce fel îmi distruge ego-ul viața?

Egoul ne poziționează în situații în care dorim în mod regulat să-i exploatăm pe alții. Ne uităm la alții prin lentilele noastre egoiste despre cum îi putem folosi pentru a ne aduce beneficii: „Cum pot ei să facă ceva pentru mine?” „Cum pot să-i calc în picioare în diferite moduri?” În cele din urmă, ego-ul ne ucide. Corupe elevii în sălile de clasă, oamenii la locul de muncă și în tot felul de relații – ne distruge viața.

Deoarece ego-ul ne distruge relațiile și viețile în general, întrebarea imediat următoare este: ce ar trebui să facem cu ego-ul? Trebuie să luăm frâiele ego-ului și să-l controlăm. Nu ar trebui să-l suprimăm sau să-l ucidem, ci să-l folosim corect, pentru că trebuie să folosim tot ce este creat de natură în moduri care ne avantajează pe toți.

Corpurile noastre funcționează automat la nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii, știind ce este benefic și dăunător pentru funcționarea lor. Totuși, la nivel uman, care este deasupra mineralului, vegetalului și animalului, nu știm să funcționăm corect.

Astfel, trebuie să învățăm modalitățile de conectare pozitivă cu ceilalți, pentru că ego-ul nostru ne face să relaționăm cu oamenii și natura doar din dorința de a beneficia noi înşine Pe lângă faptul că ne aduce pur și simplu beneficii nouă înșine, ego-ul ne face uneori să ne bucurăm, suprimându-i pe ceilalți, adică exploatând, manipulând și abuzând pe alții. Cu alte cuvinte, ne face să ne bucurăm de noi înșine făcându-ne să ne simțim superiori celorlalți. Aceasta este forma cu adevărat negativă a ego-ului care ne distruge viața, iar a învăța cum să controlăm acest ego și să-l facem să dobândească o formă pozitivă necesită învățarea regulată și promovarea reciprocă a modului în care ne putem conecta pozitiv.

Bazat pe videoclipul „ Cum ne ruinează Egoul viețile” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed