În funcție de cerințele pământești

Întrebare: De-a lungul istoriei poporului evreu, a existat o confruntare constantă între ei.

Chiar și sioniștii au fost împărțiți între cei care credeau că Israelul ar trebui să devină un centru spiritual și cei care susțineau că este suficient să te muți aici și să creezi aici un centru politic.

În acel moment, în Rusia au apărut multe partide: menșevici, socialiști-revoluționari și sutele negre. Și, în fiecare dintre ele, evreii au luat parte activă. Adică, urmarea fragmentării religioase a fost cea politică.

Cum a cauzat înstrăinarea evreilor de la principiile religioase astfel de fenomene în natură?

Răspuns: Aceasta nu este înstrăinarea, ci absența cursului corect spre corectarea oamenilor, spre realizarea misiunii lor spirituale istorice. Lipsa de înțelegere a propriei lor unicități, a scopului lor, a dus la faptul că evreii au început să se angajeze în politică în loc să-i învețe pe oameni elementele de bază ale angajamentului spiritual.

Au trăit în conformitate cu nevoile lor pământești și au mers acolo unde i-a condus sufletul lor pământesc. Ei nu au fost învățați să aibă grijă de scopul lor superior, spiritual, istoric și au fost irosiți atât de mulți ani.

Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea a apărut Baal HaSulam și a explicat baza existenței noastre: de ce și la ce ar trebui să avansăm.

Comentariu: După ce au obținut drepturile și posibilitatea de a studia, mulți evrei ruși au început să lucreze în organele de conducere și altor organizații. Dar toate acestea nu au durat mai mult de 10-15 ani. Antisemitismul nu a dispărut și a început să unească evreii.

Răspunsul meu: În această perioadă, evreii au început să pătrundă în diferite curente mondiale. Și când antisemitismul a apărut în aceste curente, evreii s-au adunat într-un singur grup.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, citiți cartea mea „Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism, fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreiești”.

Din KabTV„ Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 28.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: