În labirint

239Creatorul aranjează toate stările omului în așa fel încât toate să-l îndrume să caute forța superioară, sursa vieții. El proiectează totul, astfel încât omul să se împiedice constant de un zid.

După multe lovituri in zid, acest labirint îl aduce în cele din urmă la apelul corect. El învață cum să se întoarcă la Creator cum să ceară și, în schimb, Creatorul îi dă forța dăruirii din propriile Sale forțe.

Atunci devine om, Adam, adică similar cu Creatorul în funcție de forța pe care a primit-o de la El. Așa începe să iasă din egoismul său, ca un mugur care iese din pământ și crește corect, cu înțelegere și conștientizare.

Cu toate acestea, Creatorul îi stabilește în mod constant noi condiții împotriva acestei creșteri și, de fiecare dată, trebuie să găsească o modalitate de a le transforma în condiții favorabile și sa avanseze până când atinge scopul.

Cel mai important lucru este să vedem că toate condițiile pe care le primim atât în ​​spiritualitate, cât și în corporalitate, individual și colectiv, provin de sus, de la Creator, pentru a ne aranja și a ne conduce prin labirintul care duce la intrarea în lume spirituală.

Este important să descoperim în fiecare stare că nu vom realiza nimic prin forța dorinței noastre egoiste. Numai prin separarea spirituală de aceasta și bazându-ne pe deplin pe Creator, pe forța Sa de dăruire, a doua forță care există în natură și conectând viața noastră spirituală cu aceasta, putem avansa pas cu pas. Creatorul ne va pune obstacole în calea noastră de fiecare dată prin punerea unor noi condiții și ne vom întoarce la El din nou și din nou, deasupra acestor obstacole.

Toate starile trebuie percepute ca etape necesare, grade pe care trebuie să le parcurgem pentru a construi atracția corectă și condiții externe de însoțire. Totul este aranjat într-un mod optim pentru a ne conduce la solicitarea corectă. După cum este scris: „Și s-a întâmplat că fiii lui Israel au suspinat din cauza muncii”, din cauza sclaviei, de a fi sub controlul egoismului.

Acesta este momentul în care ieșim din controlul egoismului, adică din exilul egiptean, intrăm în lumea superioară și ajungem la revelația Creatorului către ființele create. Creatorul ne dă forța dăruirii, forța credinței deasupra rațiunii, deasupra forței primirii.

Principalul lucru este să ne dăm seama din ce în ce mai clar că totul depinde doar de Creator. Dificultățile, rezolvarea lor și răspunsurile corecte, totul ne vine de la Creator. De noi depinde doar un singur lucru: să nu renunțăm la încercările noastre, ci să-l presăm și să-l presăm pe Creator prin grupul de zece, să-L intrebam și să-I cerem să ne dea forța Sa pentru a ne asemăna cu El. Atunci vom deveni „… fii ai Domnului, Dumnezeului tău.” după ce am primit forța de dăruire, ca cea pe care o are El.

Din lecția zilnică de Kabbalah 05.03.2021, „Totul este obținut prin puterea rugăciunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed