În partea de sus a piramidei dorințelor

Comentariu: Se crede că cu cât este mai mare calitatea nevoilor, cu atât mai puțini oameni le au.

Răspunsul meu: Firește. Aceasta este vorba de aceeași piramidă a dorințelor.

Întrebare: Înseamnă că nu toată lumea trebuie să se realizeze la cel mai înalt nivel?

Răspuns: Desigur. În partea de jos, la baza piramidei, se află persoane care încă mai au dorințe animalice simple: familie, muncă, sex și hobby-uri.

Întrebare: Este totul atât de determinant încât nu se poate trece de la un nivel la altul?

Răspuns: Depinde în principal de persoană, de modul în care cineva a intrat în această lume, ca să spunem așa. Foarte puțin din acesta poate fi schimbat de mediu. Baal HaSulam scrie despre acest lucru în articolele sale despre influența mediului.

Este posibil să se schimbe destinul unuia, dar pentru a face acest lucru, omul trebuie să se împlinească într-un mediu nou, să se supună celorlalți, să-și aplece capul și, apoi, va primi de la alții dorințele, aspirațiile și valorile lor.

Întrebare: Dacă sunt, de exemplu, la al treilea nivel al piramidei și îmi dau seama că sunt acolo, înseamnă că mi se dezvăluie sensul vieții la acest grad și că nu am nevoie de mai mult?

Răspuns: Nu! Ți se dezvăluie numai sensul, dar tu încă nu înțelegi asta. Înțelegerea vine mai târziu.

În cele din urmă, întreaga umanitate va atinge cel mai înalt grad care se va transforma în centrul unui cerc sau al unei sfere, iar toți oamenii, adică toate sufletele, conectându-se între ele vor forma o integralitate comună și vor ieși din cadrul lumii noastre.

Din KabTV „Abilități de management” 25/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: