În pragul intrării în lumea spirituală

Întrebare:  Ce înseamnă că nu eliminăm egoismul, ci construim mici punți de conexiune peste el? Dacă îmi schimb concentrarea, deasupra egoismului în desfâşurare, nu îl transform într-un fel sau altul? Sau doar mi se pare așa, și de fapt el rămâne același?

Răspuns: În punctul de a intra în lumea spirituală începem să simțim probleme în mintea și sentimentele noastre. Este similar cu modul în care fizicienii descoperă dualitatea luminii: structura particulelor sale sau structura sa de undă.

Electronii și fotonii se comportă ca particule sau unde, în funcție de faptul că o persoană le observă sau nu. Aceasta înseamnă că înțelegem că nu depinde de legile fizice, ci de legile percepției noastre.

În fizică există dovezi și încercări care indică faptul că nu înțelegem total cu ce avem de-a face. Deși în fizică totul este exprimat în formule, în grafice, în mișcarea acelor pe un contor sau pâlpâirea numerelor pe un ecran, noi încă nu înțelegem ce se întâmplă de fapt.

Mintea noastră fizică este construită pe un egoism absolut și nu poate înțelege și percepe nimic care îi este opus, atunci când acesta este construit pe anti-egoism. Mai mult decât atât, nu este doar anti-egoism simpla schimbare a plusului la minus, eu cred într-un fel și tu gândești diferit, este pe de o parte din perspectiva ego-ului tău, iar pe de altă parte, din a mea, din perspectiva egoismului meu. Acest lucru nu produce nimic.

Ideea este de a fi în același scop, într-o dorință în care există două tipuri de sentiment, unul care este egoist și altul care este în contrast cu acesta, dar ambele există simultan, în același scop. Există un bun exemplu din Tora pentru că, atunci când Creatorul  îi spune lui Avraam, „prin Isaac, urmașii tăi vor fi socotiți”, el este viitorul tău și el va conduce omenirea spre țintă”. Și la scurt timp după aceea El adaugă, ia-l și ucide-l, „sacrifică-l acolo ca ofrandă arsă”.

Cum pot coexista aceste două contrarii? Desigur, există comentarii superficiale despre asta, că prin moarte el pare să ajungă la o altă viață.

Dar trebuie să înțelegem că este vorba despre o percepție total diferită, o matrice diferită și că opusele nu pot doar coexista, ci se completează și rămân opuse.

Când vorbim despre opoziție, ne referim la faptul că, dacă există una, există și cealaltă și invers, deși nu înțelegem cum există. Pentru aceasta, lumina superioară trebuie să coboare asupra noastră, să ne extindă conceptele, senzațiile și, atunci când acestea devin spirituale, o vom realiza

Aceasta este de fapt ceea ce încercăm să obținem în grupul de zece, să vedem lumea la un nivel diferit, ceea ce înseamnă cu o altă minte, cu o altă inimă, cu o altă percepție, cu o altă conștientizare și recunoaștere.

Dacă nu facem asta, nu putem face nimic. Vedeți ce se întâmplă în Israel înainte de alegeri, 20 de partide diferite luptă între ele și sunt gata să se devoreze. Vedeți ce se întâmplă în Europa și în întreaga lume. Acesta este doar inceputul. Vom vedea astfel de probleme pe care nu le vom putea rezolva în niciun fel la nivelul nostru pământesc. În nici un caz!

Ideea este că providența ne aduce mai aproape unul de celălalt, dacă nu suntem în stare să găsim un teren comun, deoarece egoismul fiecărui stat, al fiecărei națiuni, este în continuă creștere. Dacă în trecut am putut să ne îndepărtăm unul de celălalt în funcție de egoismul în creștere, acum providența ne presează, ne împinge unul către celălalt și nu putem schimba acest lucru.

Putem fie să începem să cerem ca percepția noastră despre lume să fie schimbată într-o percepție spirituală adevărată, fie că vom ajunge la război, apropiindu-ne liniar. Este aşa, pentru că nu va exista altă cale dacă suntem împinși în mod constant mai aproape și, în același timp, rămânem din ce în ce mai opuși unul față de celălalt.

Creatorul operează asupra noastră prin două forțe, din interior și din exterior. Pe de o parte, El dezvoltă egoismul în noi și, pe de altă parte, ne împinge din ce în ce mai aproape. Dacă în trecut am trăit la distanță unul de celălalt și ne-am conectat doar atunci când era necesar, astăzi suntem într-o curte comună.

Mâine vom fi în același apartament și apoi vom fi în aceeași cameră. Cum vom putea suporta !? Mai mult, apropierea crescândă dintre noi are loc, în timp ce egoismul crește și în interior. Prin astfel de mijloace, Creatorul ne obligă să ne întoarcem către El.

În același timp, numai cei care se află în starea potrivită se vor întoarce la El. Nu poți să strigi către El. Oamenii strigă inutil către El de veacuri.

Conform înțelepciunii Cabalei, trebuie să ne adunăm în grupuri de zece și să creăm atmosfera potrivită în ele, în care dorim să găsim o soluție la problema: cum poate un grup de zece să devină un întreg?

Întreaga lume va fi împărțită în grupuri de zece și astfel toată lumea va fi corectată. Ni se poate părea că noi construim grupuri de zece, dar de fapt nu este așa. În viitor vom afla că providența insuflă în noi toate aceste gânduri, sentimente și decizii.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” din06.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: