În pragul unei noi organizări „societatea integrală”, Partea 1

Coronavirusul ne-a întors toată viața cu capul în jos, oprind instantaneu producția. Ca și cum cineva ar fi oprit un întrerupător și ar fi oprit un mecanism care funcționa în conformitate cu anumite legi, după anumite tipare familiare de rutină.

Deodată, toate acestea s-au oprit și umanitatea a intrat într-o nouă eră, lăsând oamenii de afaceri într-o confuzie completă și în incertitudine cu privire la ce se va întâmpla în continuare.

Se pare că în fiecare zi, legile lumii noi, despre care ne învață Înțelepciunea Cabala, au început să se manifeste din ce în ce mai mult. Ele ar trebui să înlocuiască lumea veche în care mai existăm încă cu psihologia noastră egoistă. Este clar că se naște ceva complet nou care ne obligă să ne schimbăm atitudinea față de viață, de muncă, de familie, de noi înșine și de lume.

Mai mult, totul depinde de faptul că dacă vom fi încăpățânați ca niște copii obraznici, care nu vor să-și asculte părinții și, atunci vom fi nevoiți să învățăm de la Natură legile noii lumi cu ajutorul bățului. Să sperăm că vom putea explica întregii umanități faptul că asistăm la o schimbare a structurii sociale care are loc chiar în fața ochilor noștri.

De-a lungul istoriei noastre, am trecut prin multe organizări: sistemul comunitar primitiv, sclavia, feudalismul și capitalismul. Și acum intrăm într-o nouă organizare complet diferită de toate cele anterioare, deoarece se bazează pe relații fundamental noi între oameni.

Cu toții vom trebui să ne apropiem unul de celălalt, să înțelegem că trăim într-o lume integrală și că suntem obligați să aducem societatea umană în conformitate cu această lume integrală; adică trebuie să construim o societate integrală. Doar în această formă putem supraviețui în condițiile moderne și putem trece la o nouă etapă rapid, ușor și plăcut, cu înțelegere și conștientizare.

Altfel, natura va trebui să ne îndemne cu lovituri, cu al treilea și al patrulea război mondial și cu suferințe groaznice, despre care profeții au scris că „mamele milostive își vor mânca bebelușii”. Cu alte cuvinte, o persoană își pierde complet aspectul uman atunci când trece de la o organizare la alta.

Ne aflăm într-o etapă de tranziție, de la principiile care au fost hrănite în umanitate de multe generații la legi complet noi care acum vor trebui implementate în producție. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să se schimbe mai întâi oamenii, nu doar afacerile. Pentru a organiza o nouă sferă de producție care funcționează în conformitate cu legi diferite, este necesar să se schimbe oamenii de afaceri înșiși, astfel încât să știe cum să facă o afacere.

În primul rând, oamenii de afaceri și proprietarii de companii trebuie să fie de acord cu nevoia de schimbare în ei înșiși, să recunoască faptul că trăiesc într-un timp nou care le impune să facă schimbări calitative. Indiferent ce schimbare ar fi, știu că trebuie să o accept, indiferent ce, pentru că fără ea nu va exista viață pentru mine, pentru familia mea sau pentru întreaga lume.

Și, deși nu-mi plac sau nu vreau aceste schimbări care îmi rup vechile obiceiuri, știu că aceasta este chemarea vremii. În primul rând, trebuie să existe un acord de schimbare, de aici începe totul. Aceasta se numește punctul de recunoaștere a răului. Tot ceea ce era înainte nu mai este bun și, de aceea se numește rău.

Și este posibil, până acum a fost foarte bine, dar nu mai corespunde principiilor de astăzi și, prin urmare, este considerat rău. Fie că vreau sau nu, trebuie să renunț și să intru într-o viață nouă, într-o nouă organizare.

Antreprenorii vor trebui să realizeze că cererea de schimbare provine din natură. Este important să înțelegem că aceasta nu este mașinația băncilor, agențiilor de aplicare a legii sau a oamenilor de știință-virologi, ci provine de la natura însăși și, prin urmare, nu putem decât să plecăm capul și să acceptăm așa cum ne-a fost trimis de mai sus. Natura este deasupra noastră și nu avem de ales decât să studiem acest fenomen și să acceptăm schimbările.

Trebuie să vedem unde ne conduce natura în dezvoltarea noastră. Cabala explică faptul că natura ne conduce către integrare, către lumea integrală, deoarece aceasta este legea principală, fundamentală a naturii, aceasta este singura lege. O singură forță guvernează întreaga realitate. Întregul univers este guvernat de această forță, iar omul trebuie să fie inclus și el în ea.

Dacă nu ne dorim, dar totuși ne obligăm să ne înclinăm în fața acestei forțe, atunci facem cea mai bună schimbare posibilă în noi înșine.

La urma urmei, din această contradicție: „împotrivă” și „pentru”, din dezacordul și disponibilitatea noastră de a depăși, începem să înțelegem ce vrea natura de la noi, prin ce principii există și realizează întreaga realitate și cum poate fiecare să se alăture acestei realități cu toate forțele sale, de bună voie, pentru a înota spre viitor într-un curent comun, de-a lungul fluxului întregului univers.

Din KabTv „Viață nouă” 22/06/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: