În punctul zero al realității

934Prietenii ar trebui să vadă că lucrez la scăderea egoismului meu. Fiecare încearcă să fie în centrul grupului de zece și în același timp simte că ceilalți îi fac loc acolo. Astfel, vom simți că suntem cu toții într-un singur loc și că există suficient spațiu pentru toată lumea. Este foarte important să ajungeți la un astfel de sentiment, făcând eforturi atât în ​​gândire cât și în acțiune.

Încerc să mă includ în punctul de conexiune pentru a-mi atrage toți prietenii către el, pentru ca noi toți să fim acolo. În spiritualitate nu există loc; ne putem încadra cu toții într-un singur punct. Aceasta înseamnă că zece puncte sunt aranjate într-un singur Partzuf de la Keter la Malchut și stau pe un singur punct, care este numit centrul realității.

După cum este descris în poemul lui ARI, înainte ca emanațiile să fie emanate și creaturile să fie create, a existat doar o lumină simplă, infinită, care umplea toată realitatea. Apoi a apărut un punct negru central în interiorul acestei realități, în care lumina s-a restrâns și a început întreaga creație cu ea.

Încerc să văd grupul meu de zece în interiorul acestui punct negru în care stăm cu toții. Lumina superioară ne influențează din exterior prin Sefirot ale cercurilor, iar din acest punct interior dorim să influențăm lumina superioară.

Nu o putem influența liber în toate direcțiile. Avem o singură posibilitate: în măsura în care ne restrângem, ne putem deschide apoi către dăruire. Restricția are loc în toate direcțiile din jurul nostru, la 360 de grade, iar deschiderea pentru contactul cu lumina superioară poate fi de doar 1% sau un grad de sector al cercului.

Nu există loc în spiritualitate. Trebuie să ne conectăm unul cu celălalt în așa fel încât nimeni să nu ocupe spațiu și să ajungem cu toții la punctul zero, adică suntem în punctul pe care Creatorul l-a creat, în punctul de întuneric din mijlocul luminii. Acesta este centrul nostru, din care ne dezvoltăm apoi până la măsura echivalenței noastre cu lumina, iar apoi lumina umple întregul Kli pe care îl dezvoltăm în cadrul acestui cerc.

Cum am reușit să ne potrivim cu toții într-un singur punct? Niciunul dintre noi nu ocupă spațiu. Vreau să nu existe spațiu pentru propria mea importanță, egoism, mândrie și părere. Altfel voi exista fizic și nu spiritual.

Dacă nu fac nicio acțiune în egoismul meu, atunci sunt în centrul cercului, în centrul grupului de  zece. Nu vreau să primesc nimic, ca voința mea să primească în afară de existența necesară pentru a construi o relație cu Creatorul prin relația mea cu ceilalți. Alții sunt cei care umplu aceste cercuri, iar Creatorul ne influențează și ne umple pe noi.

Cel care se anulează înaintea prietenilor se află în centrul grupului de zece. Dacă ne anulăm cu toții, atunci suntem cu toții într-un singur loc. În lumea spirituală, locul se numește dorință. Dacă ne anulăm toate dorințele, atunci ne găsim în dorința zero, în locul zero – acesta este centrul grupului de zece, centrul cercului.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/27/21, Shamati #230 “ Domnul este sus iar cei de jos vor vedea-2”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: