În război cu mine însumi

514.02Moise personifică proprietatea milei din noi, forța care apare într-o persoană și o ajută să-și realizeze înălțarea spirituală obligatorie.

Iar Joshua Ben Nun din noi înseamnă continuarea luptei cu egoismul nostru. Dar omul a trecut deja către cealaltă parte și este mai mult sau mai puțin obișnuit cu proprietatea dăruirii și iubirii, este de acord cu aceasta și înțelege cum să fie conectat cu ceilalți.

Intră în luptă, știe să-și anuleze egoismul și să-l folosească. Aceasta se numește că el dezvoltă pământul lui Israel. Pământ (Eretz) înseamnă dorință. Israel (Yashar-El) înseamnă îndreptat către Creator. Prin urmare, Eretz Yisrael înseamnă dorințe îndreptate către Creator.

Tot ceea ce au pregătit oamenii lui Moise, îi învață practic acum Iosua cuceritorul.

Întrebare: Formarea sufletului a avut loc pe pământul Israelului?

Răspuns: Nu, era încă în perioada de început când când a plecat din Egipt, a primit Tora, a călătorit (pregătindu-se) timp de patruzeci de ani în deșert și acum, când a traversat râul Iordan.

Întrebare: În principiu, vorbim despre sufletul uman?

Răspuns: Da. Acestea sunt proprietăți egoiste prin care trebuie să trecem sub această formă, în războaie cu noi înșine, cu fiecare dintre noi și cu toții împreună.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 11.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: