În strânsoarea reţelei forțelor

424.01Omenirea a luptat de mii de ani pentru diferite forme de libertate, dar la final vedem că nu o avem. Omul începe să-și dea seama că nu s-a născut liber și nu va muri liber. „Împotriva voinței tale te-ai născut; împotriva voinței tale vei trăi și împotriva voinței tale vei muri”.

Conceptul de libertate este destul de relativ. Pot să merg spre dreapta sau spre stânga parcă, să fac orice sunt predispus, în orice moment dat. Dar aceasta nu este libertate, pentru că nu-mi pot imagina cât de prins sunt în rețeaua de forțe și control.

Fiecare dintre noi este influențat de genele sale, de societate, de educaţie și de generația în care ne-am născut. Astfel, o persoană are doar iluzia libertății. În cadrul acestei iluzii, existăm și luptăm pentru ea.

A oferi omului posibilitatea de a fi în această iluzie, în general este preocuparea tuturor suveranilor și conducătorilor, cum să le facă pe plac oamenilor astfel încât să fie mulțumiți, dar de fapt să fie complet controlați. Aceasta este ceea ce rămâne pentru oameni și liderii lor.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 29.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed