Inainte de prima urcare

Cabalistii care au atins bazele creatiei ne spun ca Creatorul a creat dorinta de a ne bucura. Dorinta este obligata sa devina egala Creatorului, sa devina vasul care este umplut cu Lumina conform legii echivalentei formelor.
Aceasta este singura formula pe care Creatorul a stabilit-o si creat-o de la bun inceput. Toate celelalte forme exista doar in perceptia celor care primesc.

Singura creatie, singura dorinta de a avea placere exista in echivalenta cu Lumina Superioara si este umpluta cu Lumina, unitate si adeziune. Oricum, isi imagineaza ca este separat si distantat de Creator, ca difera de creator si are diferite calitati, ca este spart si separat in multe parti. Acum, pentru sfarsitul nostru trebuie sa decidem ce actiuni sunt necesare ca sa ne intoarcem la singura existenta, singura stare, locul in care „El si numele Lui sunt una„, unde Lumina si vasele, creatura si Creatorul sunt unite intre ele.

Stiinta Cabalei acorda atentie speciala fazei curente, care este pregatirea pentru urcarea pe prima si cea mai de jos treapta. Chiar acum nu stim ce se intampla pe acea scara. Odata ce ajungem acolo, sufletul persoanei il invata si putem cauta ajutor in carti, sa luam exemplu, sa castigam experienta si sa invatam de la starile precedente.

Toata problema sta de fapt aici, inainte de primul grad. La acest stadiu avem nevoie de o mare pregatire ; aici starile sunt neclare si lumea este opusa realitatii spirituale.

De aceea, la acest stadiu trebuie sa folosim mijloacele speciale pe care stiinta Cabalei ni le ofera.
Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/27/10, “Fii invataorul tau, Cumpara-ti un prieten”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: