Înainte și după era internetului

Întrebare: Psihologii spun că cel mai mare decalaj există între milenali (oameni născuți în anii 80-90 ai secolului XX) și părinții lor. Oamenii de știință numesc acest decalaj un conflict digital.

Vorbim despre oameni care au intrat în era internetului și există o diferență uriașă între ei și părinții lor. Care este opinia ta? Ce s-a întâmplat în această perioadă în afară de decalajul digital?

Răspuns: Noi, cei care am trăit în era pre-internet, știm cum am existat: ne-am dus la muncă, ne-am întors, am cumpărat alimente, le-am dus acasă, le-am gătit și am mers la culcare. Iar a doua zi același lucru s-a întâmplat din nou. Ca în filmele lui Charlie Chaplin.

Astăzi, totul este complet diferit: trăim pe internet, într-o comunicare integrală între noi, între toate părțile Pământului. Nici măcar nu știm de unde ni se scrie sau unde scriem; nu contează pentru noi, deoarece ne-am mutat la un nivel complet diferit de comunicare. Dacă întrerupeți acum conexiunea la internet dintre oameni, vă puteți imagina ce haos ar domni pe Pământ.

Imaginați-vă că a existat o presupusă explozie a activității solare, prizele au ars și toate comunicațiile au eșuat. Toate sistemele de management ar înceta să funcționeze: militar, civil, ministere, bănci și așa mai departe. Dispozitivele ar înceta să funcționeze în spitale, pretutindeni, oriunde.

Cu alte cuvinte, dacă acum rupem conexiunea dintre noi, care nu exista acum 50 de ani, am înceta să existăm deoarece nu am avea niciun mijloc de comunicare. Totul este legat de asta.

Din „Era post coronavirus” de la KabTV, 21.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: