Începutul eliberării spirituale

740.03Întrebare: Să presupunem că o persoană a ieșit din Egipt (din egoismul său). Ce ar trebui să corecteze în continuare?

Răspuns: El trebuie să înțeleagă cu ce se confruntă, la ce trebuie să ajungă. Treptat, i se dezvăluie ce înseamnă cu adevărat să ieși din egoism.

Aceasta nu este doar separarea ego-ului, ci transformarea acestuia în altruism, adică transformarea tuturor dorințelor cu care a existat o persoană în starea de exil egiptean. Acesta este un mare egoism care a crescut într-o persoană sub influența existenței sale în așa-numitul Egipt.

În sclavia spirituală, el și-a dat seama cât de departe se afla de adevăr, de percepția corectă a realității, de realizarea Creatorului și acest lucru l-a durut atât de mult încât a strigat, neacceptând să rămână în această stare. Din acest moment începe eliberarea sa spirituală, ieșirea din Egipt.

O persoană se ridică treptat din sclavia spirituală, accept să treacă printr-o separare completă de egoism. Aceasta se numește „trecerea Mării Roșii”. Apoi merge mai departe. Este nevoie de ceea ce sunt numite șapte săptămâni care trec de la părăsirea Egiptului la apropierea de Muntele Sinai pentru ca o persoană să ajungă la o înțelegere, adică să se schimbe complet, iar această perioadă reprezintă înălțarea unei persoane deasupra stării sale anterioare.

El este de acord să adopte o metodă care să-l schimbe. Deși este complexă și implementarea sa nu este deloc ușoară, o persoană este pregătită pentru asta. De aceea se află într-o tranziție atât de lungă de șapte săptămâni.

Șapte săptămâni de șapte zile sunt 49 de zile. Abia în a 50-a zi ajunge pe Muntele Sinai. În poveștile Torei, Muntele Sinai și deșertul sunt toate imagini alegorice. Cu toate acestea, în realitate aceasta este recunoașterea de către o persoană a stării sale interioare. Muntele Sinai nu este altceva decât marele său egoism în faţa căruia se află și nu poate face nimic.

În vârful muntelui se află Creatorul care a creat acest egoism El Însuși, îl controlează și, dacă este necesar, îl dezvoltă într-o persoană, astfel încât să realizeze în cele din urmă cum să lucreze cu el și să transforme egoismul în calitatea opusă, calitatea dăruirii, iubirii și conexiunii.

KabTV “Stări Spirituale” 4/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: