Începutul unei munci spirituale serioase

Este spus de cabaliști că „nu există nimic în afară de El”. Iar noi trebuie să descoperim asta pentru a obține, în conexiunea unii cu alții, o singură sursă – un singur Creator.

În măsura în care ne conectăm, fiind foarte diferiți și foarte departe unul de celălalt, începem să creăm o nouă calitate, un sentiment de unitate în noi, înșine, obținut dintr-o combinație de contrarii. Fără a ne distruge dorințele egoiste (este imposibil să le distrugem), fără a le elimina, încercăm să creăm un singur întreg din tot ceea ce este în noi.

De obicei, înainte de a veni la o Convenție, ne gândim că ne vom aduna împreună și vom începe să investim toată forța noastră în conexiune, în anularea noastră. Cu toate acestea, când ajungem acolo, se dovedește brusc că gândurile și dorințele noastre nu sunt aceleași ca înainte și că deja ne dorim altceva.

Acesta este începutul muncii serioase asupra noastră. Începem să primim tot felul de tulburări și acestea ar trebui să ne avertizeze să creăm o conexiune deasupra lor.

Dar nu încercăm să dezvăluim noi tulburări, ci pur și simplu încercăm să ne conectăm și, pe măsură ce facem acest lucru, dezvăluim tot mai multe tulburări. Aceasta ne oferă oportunitatea de a ne ridica deasupra lor și de a crea o dorință unică, un singur sistem.

Din Convenția din Moldova, Lecția 0, 5/09/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed