Închise într-un sistem unificat

Tora, „Numere” 35:26 – 35:27: Dacă ucigaşul va ieşi peste hotarele oraşului de scăpare, în care a fugit. Şi-l va găsi răzbunătorul sângelui vărsat, în afară de hotarele cetăţii lui de scăpare, şi va ucide pe ucigaşul acesta răzbunătorul de sânge, acesta nu va fi vinovat de vărsare de sânge,

Acest lucru ne spune cum se poate proteja un om de forțele sale interne dăunătoare. El trebuie să se ascundă în relațiile corecte între oameni, și sa nu le abandoneze în nici un caz.

Și dacă el plutește în derivă din cadrul social pe care îl susține în garanție reciprocă, atunci el pierde conexiunea cu ea și merge dincolo de granița așa-numitul oraș.

Apoi, el este în pericol, egoismul său începe să-l ucidă. Și acest lucru este răzbunătorul de sânge  care îl urmareste în mod constant. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să fugă din oraș, unde  se poate proteja.

Cu alte cuvinte, un om reprezintă un întreg univers. Există dorințe în el pe care le poate corecta și apoi el trăiește în mod liber peste tot. Dar, în plus, există dorințe pe care el fundamental le corectează, dar nu complet.

O parte din ele sunt cele care nu sunt tocmai pregătite pentru a fi corectate și se presupune că le ucide în mod accidental. În acest caz, omul ar trebui să se protejeze. Aceasta este  tipul de conexiune ce există cu mediul, care este numit „cetatea de scăpare.”

Acesta este un sistem foarte complicat. În principiu, Tora vorbește doar despre modul în care trebuie să fie interconectate unele cu altele.

În consecință, divizarea poporului lui Israel în 12 triburi, de zeci, sute și mii în adunarea trupelor, la cetățile de refugiu, țara lui Israel s-a împărțit în două părți, dincolo de Iordan și înainte de Iordan, tribul Menashe, din care jumătate este dincolo de Iordan și jumătate în interiorul țarii lui Israel. Acestea sunt diviziuni foarte interesante.

În plus, este in acord cu înaintarea, în cazul în care fiecare va trăi.

Conexiunea între triburi este interzisă. Se pare că totul ar trebui să fie invers, totul împreună! Nu, ești în acest trib, astfel încât să poti lua o soție numai din acest trib, trăiesti numai în acest domeniu, nu ai dreptul de a merge oriunde, sau de a construi o casă pe teritoriul altui trib.

Pe de o parte, totul este înconjurat de iubire universală, conexiune reciprocă universală, pentru că la intrarea în țara lui Israel este atinsa starea de iubire reciprocă. Nu putem asimila această stare ?! Nu, fiecare dintre ei trebuie să păstreze propria mulțime și să trăiască sub propriul său acoperiș, sub propriul lui palmier, etc.

La urma urmei, cum functioneaza corpul nostru? El există tocmai pentru că are organe complet diferite in el, care lucrează în moduri absolut diferite. Inima, plămânii, rinichii, ficatul, totul funcționează la diferite niveluri. Fiecare dintre ele are propriile lui legi interne.

Toate organele secreta diverse substanțe, parțial incompatibile unele cu altele, și numai munca lor corectă în comun este cheia pentru un corp viu sănătos. Unul nu intervine în activitatea vitală a celuilalt, însă funcționează strict în funcție de un anumit model de legătură cu toate celelalte.

Iar Tora dă această schemă rigidă în conformitate cu care trebuie, pe de o parte, să fie distanțata de alții și, pe de altă parte, să fie în legătură cu acestia. Asamblarea corecta a functiilor sistemului are loc numai prin confruntarea dintre cele două forțe opuse și conectarea lor deasupra opoziției.

Din KabTV  „Secretele Cartii Eterne” 12/16/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: