Încotro se îndreaptă omenirea

1.02Astăzi, omenirea este în pragul realizării spirituale. Întreaga istorie a evreilor (orice s-ar spune totuși ei sunt un popor special) este o demonstrație pentru întreaga omenire a ceea ce i se va întâmpla.

Dar cursul istoriei îl putem desfășura altfel, nu fizic ci cu o conștientizare rapidă, adică să acceptăm metodologia de la acest neam. Apoi nu va mai fi nevoie să experimenteze toate acelea prin care am trecut, adică să fim mai înțelepți deținând această cunoaștere.

Vedem că oamenii nu știu încă cum să lucreze cu ea, ce să facă, unde să fugă de ea. Ei ridică mâinile și spun: „Nu, nu, suntem bine”. Exact același lucru este scris și în povestea egipteană: „Totul este bine, totul este bine, încă nu avem încotro pleca. Să ajungem la o înțelegere cu faraonul nostru (egoismul). Să încercăm să facem ceva diferit.”

Oamenii caută și caută. Acest lucru este firesc pentru că ei nu vor să vadă sau de fapt nu văd o oportunitate de o evita, pentru că este o natură complet diferită.

Creatorul este ascuns, forța superioară a naturii se manifestă doar unilateral, ca fiind mecanică, neînsuflețită, fără scop, fără un plan: materia se dezvoltă și atât. A evoluat de la mineral la vegetal, animal și uman. Deci, suntem cei mai deștepți! Și ce vedem? Nu putem face nimic.

La fel a fost și cu Moise când i s-a spus: „De ce îţi îngrijorezi poporul? Suntem bine. Taci, nu-ți răspândi Cabala, nu chema la un exod, la o ascensiune. Pleacă de-aici!” Prin urmare, a fost forțat să fugă la regele lui Midian Yitro și s-a întors abia 40 de ani mai târziu. Atunci oamenii au început să-l asculte pentru că în acel timp primiseră multe lovituri.

Pe atunci, această poveste s-a întâmplat unui număr mic de suflete iar acum trebuie să se întâmple întregii omeniri.

KabTV „Am primit un apel. Miracolul Nașterii” 4/7/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: