Înfățișează-ţi lumea superioară în tine

202.0Toată munca noastră este să trecem de la percepția realității în organele de simț egoiste la percepția realității în organele de simț altruiste.

Aceasta este toată diferența dintre simţirea acestei lumi și simţirea lumii superioare, între percepția noastră actuală a realității în care trăim într-o minciună, departe de Creator și fără nicio percepție unde ne aflăm, să înțelegem, să simțim. și să știm unde existăm și în interiorul cui și cu cine locuim.

Această schimbare de percepție se face prin efortul unei persoane. Dar în prealabil trebuie să existe dorința de a ne schimba percepția, deoarece se va întâmpla doar dacă ne dorim. Prin urmare, trebuie să facem un efort să ne imaginăm realitatea superioară, să creăm imaginea ei în noi înșine despre care vorbesc cărțile cabalistice și să construim astfel de relații între noi în grup.

Apoi, în timpul studiului, când vom citi despre această realitate superioară, vom cere ca o forță de sus să vină și să ne deschidă organele simțirii, aceste porți ale senzațiilor, ca să dezvăluim unde suntem cu adevărat și să nu rămânem în această imagine falsă, imaginară, exagerată care ne apare astăzi în organele noastre tulburi ale simțirii. Astfel, toată munca noastră este să oferim definiții corecte a ceea ce se numește adevărată realitate.

Fiecare dintre noi, cu toată puterea lui și pe cât posibil, ar trebui să încerce să-și imagineze, să deseneze, să picteze sau să-și formeze un fel de imagine supremă în care să fim cu toții uniți în dorințele noastre împreună și cu Creatorul, astfel încât să nu existe diferențe între noi, ci în noi și între noi domnește Creatorul, calitatea dăruirii și a iubirii reciproce.

Nu există nimic în afară de această stare; nu există imagini false și cerem de la această realitate să ne influenţeze și să se manifeste în noi. Acesta ar trebui să fie rezultatul eforturilor noastre.

Este exact ceea ce o persoană ar trebui să se străduiască în mod constant în timpul citirii Cărții Zohar și a altor cărți cabaliste. Și de aceea aceste cărți vorbesc despre adevărata realitate. Altfel am putea citi cărți scrise într-un stil diferit, sau nu ar avea rost să le citim deloc.

Prin urmare, atunci când citim despre realitatea superioară în aceste cărți, trebuie să încercăm să o atingem. Așa cum scrie Baal HaSulam în Introducerea la Studiul Celor Zece Sefirot, punctul 155 „…prin tânjirea și marea dorință de a înțelege ceea ce învață, ei trezesc asupra lor Luminile care le înconjoară sufletele – din singura stare existentă, si astfel se corecteaza”.

Din Lecţia zilnică de Cabala 6/3/10, Cartea Zohar – Selecții, capitolul „Tetzaveh (comandă)”

One Comment

  1. Cum ne putem imagina ceva ce nu știm cum arată ?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: