Înflorirea toiagul lui Aaron

Torah „Numeri”, capitolul 17: 21 – 17:23: Moise a vorbit copiilor lui Israel, și toate căpeteniile lor i-au dat câte un toiag corespunzător celor 12 case ale patriarhilor, și toiagul lui Aaron a fost admis în mijlocul celorlalte. Moise a plasat aceste toiaguri înaintea Domnului în cortul mărturiei. Și în ziua următoare Moise a venit la cortul marturiei, și iată, toiagul lui Aaron provenit din casa lui Levi a înflorit! El a încolțit, a dat muguri, apoi flori, și a produs migdale coapte.

Doisprezece toiaguri simbolizează douăsprezece părți ale sufletului comun (patru etape a câte trei ramuri). Deci, toiagul lui Aaron este deasupra celorlalte.

Toiagurile uscate simbolizează căile nepromițătoare de avansare și toiagul înmugurit simbolizează calea care duce la viață. Prin urmare, cu toții ar trebui să aspirăm să-l urmăm pe Aaron, aceasta fiind condiția pentru a ridica toiagul.

Sufletul comun este format din 12 de proprietăți interne majore, numite triburi. Totul este construit pe o simbioză, o conexiune reciprocă între ele.

Douăsprezece seminții pot fi conectate între ele numai în cazul în care sunt legate prin Aaron din casa lui Levi. Acesta este motivul pentru care Tora ne îndrumă sa-l urmăm.

Numai Aaron poate servi ca o conexiune pentru calitățile opuse. Seminția lui Levi nu a făcut nimic din considerente personale, ci lucrează doar în dăruire și educa astfel oamenii. Prin urmare, oamenii avansează în conformitate cu gradul de auto-corectare, care este posibil, ca urmare a guvernării și a învățăturii leviților.

Întreaga Tora vorbește despre credința deasupra rațiunii, care este o stare de auto-anulare. Când ne apropiem de revelarea Creatorului, ajungem firesc la anihilarea completă a egoismului. Iluminarea este înțelegerea faptului că egoismul nostru nu este ceea ce suntem noi. Aceasta face lucrurile mai ușoare pentru noi.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 5/27/15

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: