Inima este ca stoarcerea unei lămâi

Există mai multe faze de apropiere. În prima etapă o persoană își dă seama că, cu cât aspiră mai mult la o conexiune pentru a atinge lumea spirituală, cu atât mai mult vede că nu poate să facă asta. Nu poate să se conecteze la ceilalți și să dezvăluie Creatorul care înseamnă atributul de dăruire în conexiune. Ea încearcă până ce vede că nu poate. Primul lucru pe care o persoană îl descoperă este că forța Creatorului este pregătită și că este în măsură să o ajute.

Deci, ea spune că ”Nu este nimeni în afară de El” și că este singurul lucru de care are nevoie. Pentru a atinge asta, pentru că, în primul rând, ea nu are de ales, și apoi din propriul său liber arbitru, ea acceptă să urmeze direcția iubirii de ființe create și astfel, atinge iubirea de Creator.

În orice moment, condiția de iubire de ființe create acționează în funcție de cât trebuie să fie revelat Creatorul. Au fost momente când Creatorul a fost dezvăluit doar cabaliștilor și a fost ascuns de toată lumea și astfel, această muncă a fost diferită de ceea ce este astăzi. Asta înseamnă că, în momente diferite, au existat diferite amestecuri între înțelepciunea generală și înțelepciunea individuală, apropo de ceea ce este scris: ”Opinia Torei este opusă opiniei proprietarilor”.

Astăzi, suntem aproape de dezvăluirea completă și cabaliștii ne vorbesc despre acest subiect, pentru că nu am fi în măsură să descoperim asta singuri. Nimeni nu poate determina asta doar prin semne exterioare. Deși, de la o zi la alta, vom vedea că lumea progresează spre o criză absolută și că ea este în societatea umană, în conexiunea dintre oameni. Dar, în lumea noastră, nu există forța care să poată corecta conexiunea sa.

Deci, ar trebui să ascultăm ceea ce spun cabaliștii. Întâi trebuie să înțelegem că, Creatorul poate să ne ajute să ne conectăm și să fim ca un singur om cu o singură inimă. Inimile sunt diferite și trebuie să facem un efort pentru a ne conecta într-o singură inimă. Ca și cum am stoarce tot sucul dintr-o lămâie, toată înclinația rea care vine din inimă. La ce rămâne, putem adăuga intenția de dăruire reciprocă unul altora, și prin asta, spre Creator.

Condițiile sunt foarte simple și, deși este foarte greu să le realizăm, ceea ce trebuie făcut este clar. După stoarcerea tuturor înclinațiilor egoiste din inima mea, pot să mă refer la grup, la fiecare prieten ca la Creator, dar doar dacă este vorba despre un prieten și suntem pregătiți să ne conectăm în acest mod, pentru că împreună, între noi, vom descoperi Creatorul într-o inimă comună.

Fiecare dintre noi este important ca forța superioară însăși. Fiecare dintre noi este pregătit să se transforme într-o forță de iubire și dăruire. Dacă aspirăm la asta și nu uităm în timpul zilei, un obicei devine a doua natură; ne dăm seama că nu putem face asta și că avem nevoie de ajutorul Creatorului. Doar cu ajutorul Său putem anula natura noastră și ne putem conecta deasupra.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 03.06.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed