Inimă sau bani?

Dacă ne tratăm unii pe altii bine și mai ales dacă ne iubim unii pe altii, atunci nu pot exista oameni nevoiți, săraci sau bolnavi printre noi.

Aceasta înseamnă că problema se află doar în faptul că nu există dragoste între noi. Transferăm îngrijirea pentru persoanele care au nevoie la guvern. Suntem gata să donăm niște bani, dar nu ne punem inima în acest sens, nu ne putem îngrijora de oamenii care ne sunt străini.

De aceea nu vom putea scăpa niciodată de sărăcie și boli! Chiar dacă cheltuim miliarde de dolari în întreaga lume și organizăm tot felul de organizații și ministere care vor avea grijă de cei nevoiași, le vor oferi bani și tot ce au nevoie, vor exista totuși oameni săraci, bolnavi și nefericiți.

Este asa pentru că vrem să fim liberi de îngrijirea lor. Întrebăm: cât trebuie să plătesc pentru a nu fi rugat să iubesc? Sunt dispus să plătesc o sută de dolari pe lună pentru a fi lăsat singur. Cu toate acestea, aceasta nu este ceea ce Tora cere de la noi, ci necesită o atitudine din inimă.

Prin urmare, chiar și în cele mai bogate țări sărăcia, criminalitatea și suferința umană vor rămâne. Uite ce se întâmplă cu lumea noastră cu toate progresele și abundența ei. Dacă ne-am trata reciproc cu dragoste, am trăi în paradis. Cu toate acestea, nu suntem pregătiți să fim integrați cu ceilalți cu sentimentele noastre, ci doar să plătim bani pentru a fi lăsați singuri. Acest lucru nu rezolvă problema, deoarece Tora necesită o inimă umană.

Natura ne cere să ne iubim. Aceasta nu este ideea și invenția cuiva, la urma urmei, suntem în interiorul naturii și al legilor ei. Aceste legi acționează asupra noastră din ce în ce mai dur, ne conduc într-un colț și cer din ce în ce mai strict ca această condiție să fie îndeplinită: conexiune completă între noi, până la iubire.

Va trebui să îndeplinim această condiție oricum, dacă nu acum, atunci mai târziu. Vom muri și vom fi născuți din nou până când vom îndeplini cerințele naturii în timp ce trăim aici în această lume.

De fapt, scopul este de a obține adeziunea cu Creatorul și de a deveni asemenea Lui. Cu toate acestea, ea poate fi realizată numai prin acțiuni practice care sunt disponibile pentru noi, care sunt exprimate în dragoste pentru aproape ca și pentru sine.

În măsura în care ne urâm reciproc, ne îndepărtăm de Creator și nu-L simțim. De îndată ce vom începe să ne apropiem și să ne conectăm unul cu celălalt, ne vom simți reciproc și vom simți Creatorul între noi. La urma urmei, aceasta este o singură natură și totul depinde doar de distanțarea sau apropierea noastră.

Creatorul dorește ca noi să-L cunoaștem și, prin urmare, trebuie să parcurgem toate stările, de la separarea completă la conexiune, în toate formele posibile. Așa învățăm propria noastră natură. Egoismul nostru este atât de profilactic încât generează un număr infinit de diferite tipuri de ură. Cu toate acestea, pe măsură ce începem să ne apropiem de Creator, începem să-L simțim și să-l înțelegem și să ne conectăm cu El.

Realizarea constă întotdeauna în două părți: ura reciprocă și dragostea reciprocă. Conform diferenței dintre iubire și ură, începem să-l simțim pe Creator. Una nu poate fi atinsă fără cealaltă, pentru că suntem ființe create și obținem totul numai în contrastul opuselor.

Din Lecția zilnică de Cabala 10/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed