Integrarea în grupul de zece – creăm spațiu pentru gândul creație

Gândul creației include totul, chiar și pe mine, dar eu însumi aspir să-l ating. Creatorul mi-a oferit această ocazie, ca și cum ar fi creat un punct alb în mine, numit „deficiența pentru Creator”. Dezvolt această deficiență și o direcționez spre cel superior.

Confirm că într-adevăr nu există nimeni în afară de Creator și eu, însumi sunt inclus în acest concept. Din partea mea, nu vreau să schimb nimic în întreaga realitate; nu vreau decât să ating Creatorul, să mă conectez la gândul creației. Aceasta înseamnă adeziune cu Creatorul.

Cu cât depunem mai multe eforturi în acest sens, cu atât ne dezvoltăm, schimbăm formele, avansăm de-a lungul axei timpului. Tot felul de schimbări vor avea loc în noi și vom simți că începem să luăm forma Lui. Aceasta este ca în lumea noastră: apropiindu-ne de o persoană, adoptăm treptat obiceiurile și gusturile sale. Așa începem să luăm forma Creatorului, să adoptăm gândul Lui și să devină al nostru. Așa ajungem la adeziunea cu El.

Creatorul a creat gândul și facem parte din el, incluşi în el. De altfel, El ne-a oferit posibilitatea de a ne reforma în asemănare cu acest gând și astfel să fim incluși în Creator. Acest gând ne pătrunde, ca și cum un program ar fi încărcat în computer, dar în funcție de dorința și cererea noastră.

Apoi ne reformează și ne organizează astfel încât în tot ceea ce există în noi, în toate cele 620 de elemente și dorințe, începem să simțim forța superioară care operează în noi. Treptat, această forță ne umple ca și cum o bară de progres rulează pe computer, care indică procentul de descărcare și ajunge la sută la sută. În mod similar, gândul creației operează asupra noastră în funcție de eforturile noastre, iar apoi ea intră în noi. Înseamnă că ne umplem de Creator și aderăm la El1 (Minutul 8:45)

Eforturile de a adera la Creator este munca personală sau munca în grupul de zece? Cert este că toată munca personală constă în integrarea în grupul de zece. Cu toate acestea, s-ar putea să dureze o viață întreagă sau uneori mai mult de o viață. Uitați-vă la cât a rătăcit umanitatea până când a înțeles, în sfârșit, că nu există nicio alegere și că este nevoie să lucrăm la conexiune. Într-adevăr, altfel suntem incompatibili cu natura Pământului și acesta ne va șterge de pe planetă. Cât timp, suferință și muncă a fost nevoie pentru a realiza acest lucru?

Toată munca înainte de integrarea în grup este doar pregătirea pentru munca reală. Când încep să mă integrez în ea, bara de progres parcă începe să se miște, ceea ce indică procentul de încărcare a  programului. În măsura în care mă integrez în grup, fac un „spațiu” pentru ca gândul creației să intre și să mă umple.

În măsura în care eliberez un spațiu din mine și mă integrez în grupul de zece, gândul creației îmi poate umple conexiunea cu grupul, adică Kli-ul corectat. Așa mă umplu și ajung la asemănare și adeziune cu Creatorul. Această adeziune devine mereu tot mai puternică.

Munca de adeziune cu Creatorul este posibilă doar în grupul de zece. În trecut, adică în gradele trecute ale dezvoltării umanității, nu a fost cazul pentru acest lucru și au existat alte modalități de a adera la Creator. Cu toate acestea, în timpul nostru, aceasta este singura cale.2 (Minutul 13:15)

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 8/22/19, „Nu există nimic în afară de El”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: