Integritatea sistemului general

275Întrebare: Există sute de abordări de management, dar dacă sunt integrate, atunci se pot distinge patru abordări: administrativă, științifică, industrială și umană.

La ce nivel poate fi aplicată o parabolă în guvernare? Sau este posibil să luăm în considerare totul într-un complex, începând de la nivelul superior și terminând cu cel mai jos?

Răspuns: Este mai bine să luăm în considerare abordările gestionării într-un complex, deoarece trăim într-o natură integrală, interconectată. Dar, din moment ce suntem personalități atât de egoiste, împrăștiate, nu vedem existența integrală a întregului sistem.

Sistemul este unul, natura este una. Pe măsură ce a apărut dintr-un proiect al creației, din Big Bang, se dezvoltă dintr-o singură sursă.

Cu toate acestea, vedem natura sub forma unor sisteme împrăștiate, deoarece o împărțim în funcție de micile noastre capacități psihice, mentale, deoarece acestea nu sunt interconectate.

Dar, de îndată ce vom începe să ne unim într-un sistem comun, să zicem, chiar și într-un grup de zece, atunci vom avea o abordare complet diferită, o viziune nouă asupra naturii și o vom percepe ca un sistem interconectat în care nu există diviziune în psihologie, zoologie și orice altceva. Este un întreg comun.

Prin urmare, împărțirea managementului în oameni, mașini, programe, resurse etc. este complet greșită. Acum facem acest lucru având în vedere slăbiciunea abordării noastre. Dar dacă stăpânim abordarea integrală, vom vedea în ea o interacțiune completă a întregului sistem.

Acesta va fi descris prin aceleași acțiuni și ecuații, indiferent de ceea ce se înțelege prin ele: fie un proces tehnologic, fluxul unor resurse, fie combinația programelor societății. Nu contează. Totul este un întreg comun, ca în corp, un organ nu se poate deosebi de celelalte, este încă legat de celelalte și lucrează împreună cu ele.

Prin urmare, un sistem de control real ar trebui să includă totul și să nu fie suma diferitelor subsisteme. Cred că vom descoperi acest lucru ca un singur întreg.

KabTV „Știința managementului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: