Înțelegând esența numelor Creatorului

261Întrebare: Când vorbim despre forța superioară, folosim doar un singur cuvânt: Creatorul, adică cel care creează. Este posibil să înțelegem esența tuturor numelor Sale?

Răspuns: Nu aș recomanda să abordăm acest lucru acum, deoarece numele Creatorului sunt direct legate de gradele de realizare ale unei persoane. Acest lucru pentru că sufletul, urcând prin nivelurile lumii spirituale, primește nume, definiții și coduri, diferite în fiecare dintre ele.

Este similar cu cineva care servește în armată și primește grade: sergent, locotenent, colonel, maior, general etc. și fiecare nivel indică progresul persoanei. Și aici, persoana îl numește pe Creator cu nume diferite, în funcție de nivelurile de realizare ale sale. Nu este mai mult decât atât.

Dezvăluind Creatorul și oferindu-I diferite nume – binele care face binele, crud, încăpățânat, de ajutor – îi indicați proprietățile Lui pe care le dezvăluiți.

Și în El, toate proprietățile Sale sunt într-o formă simplă: numai pentru a înălţa și a încânta creaturile. Dar le dezvăluiți una câte una și Îl chemați cu nume diferite. Astfel, acestea nu sunt nume ale Creatorului, ci modul în care o persoană îl simte pe Creator. Este la fel ca atunci când un copil îi spune mamei sale că este o mamă rea, deoarece ea l-a certat astăzi pentru o infracțiune pe care a comis-o. Dar chiar este rea?

Deci, nu putem atribui aceste cuvinte, nume și denumiri Creatorului Însuși, ci doar pentru ceea ce simte o persoană ca urmare a stării sale încă necorectate. Când îl atingem complet pe Creator, atunci El va fi numai binele care face bine.

] Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 24.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: