Înțelegând Gândul Naturii

759Înțelegând tot mai mult natura, începem să ne gândim la care trebuie să fi fost motivul inițial al forței care a creat-o. Atunci începem involuntar să ne ridicăm deasupra tuturor acțiunilor naturii către gândul iniţial al creaţiei.

Vedem cum la temelia tuturor legilor naturii se află un gând și nu există nimic în el care să nu fi fost planificat dinainte, să nu aibă vreun înţeles și să nu se  fi dezvoltat după un anumit plan. Vorbim despre existența obiectivă a forței superioare și despre planul general al impactului actului ei de creație asupra noastră.

Când ne uităm la noi înșine și la lumea din jurul nostru, înțelegem în general că există un fel de proiect aici, un plan care este în mod constant implementat. Chiar și privind societatea noastră, indiferent cum ai învârti-o, încearcă să-i oprești dezvoltarea. Ea merge totuşi înainte și este imposibil să o oprești, așa cum este imposibil să oprești schimbarea anotimpurilor.

În natură nimic nu se întâmplă fără un plan, fără un program și toate acestea nu există de la sine. Și dacă vedem cum totul vine și pleacă, cum totul are loc după un fel de cicluri și legi, atunci împlinirea legilor naturii ne derutează.

Noi credem că unele lucruri sunt naturale, așa ar trebui să fie. Ca atunci când un copil spune: „Placa s-a rupt de la sine” fără să-și dea seama că acest lucru nu se poate întâmpla. Și placa s-a rupt pentru că s-a purtat rău. Noi suntem la fel.

De exemplu, spunem: „A sosit în sfârșit vara”. De ce a venit? „Pentru că a fost iarnă înainte.” Acesta nu este răspunsul, ci pur și simplu o observație. Motivul constă într-o înțelegere mai profundă a naturii. Adică, nu putem privi lumea din jurul nostru ca fiind animalică și să o acceptăm așa cum este. Dacă vreau să răspund de ce, atunci trebuie totuși să mă adâncesc în forța care guvernează totul.

Trebuie să ajungem la Creator, să-L înțelegem, să-L dobândim și să-L simțim, până la punctul de a deveni complet egali cu El. Și atunci vom cunoaște tot ce a creat El: de ce le-a făcut, cum și în ce scop.

Din KabTV “Stări Spirituale” 5/21/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: