Înțelegeți întregul plan al Creatorului

237Întrebare: De ce a fost necesară spargerea sufletului comun?

Răspuns: Pentru a înțelege ce înseamnă Creatorul.

Să spunem că luați o statuie frumoasă sau ceva magnific, o operă uimitoare a naturii și o împărțiți în bucăți mici. Frângeți perfecțiunea, care este precum Creatorul. Așa a fost creat Adam.

Însuși Creatorul își ia și sparge iubita, singura Sa lucrare, în miliarde de bucăți. De ce? Cum? Dacă cineva ar fi văzut asta din afară…! Nu înțelegem de ce a creat lumea atât de rea, atât de îngrozitoare. El l-a creat pe om atât de îngrozitor, atât de jos. Marele, perfectul, eternul Creator a creat ceva complet opus Lui însuși și totuși se bucură că suferim aici ?!

Cum poate fi așa? Nu aș dori această stare în care existăm niciunui dușman, această stare defectuoasă, meschină, umilită, în permanență în căutarea încercării de a ne împlini cumva. Aceasta este o stare teribilă! Dacă vorbim despre eternul și perfectul Creator, puterea care poate face orice, El a creat brusc așa ceva ?!

Acest lucru se datorează faptului că ne vedem în această stare de spargere și nu înțelegem că este cea mai bună. Dacă începem să ne adunăm treptat din ea, ne vom aduna în asemănarea cu Creatorul. Mai mult, din această lucrare, vom înțelege cine este Creatorul.

Vom începe să înțelegem întregul plan al Creatorului: de ce a decis El să se reducă la nivelul cel mai opus față de perfecțiunea inițială și să ne dea ocazia să creăm treptat această perfecțiune din noi înșine?

Oamenii care vor să se ridice la nivelul Creatorului se întreabă despre sensul vieții, despre sensul suferinței: „Pentru ce exist? Care este sensul vieții noastre? Despre ce este vorba și care este scopul ei? ”

Când aceste întrebări stringente apar în om și viața nu îi mai zâmbește, trebuie să găsească un răspuns la acestea. Simte că orice altceva nu are gust și tot ce mai rămâne de făcut este să se arunce în droguri, alcool sau orice altceva doar pentru a uita de această monotonie. Deci, unor astfel de oameni li se arartă de sus că există o metodă de realizare a perfecțiunii, care se numește știința Cabalei.

Această metodă a fost ascunsă de multe mii de ani. Cartea Zohar, scrisă acum două mii de ani, spune că va fi dezvăluită peste două mii de ani, când ne maturizăm pentru a ne da seama că lumea noastră și existența noastră sunt defecte, nu putem face nimic cu noi înșine și ne confruntăm cu disperare totală.

Atunci Cartea va găsi pe om și va spune: „Ești sigur că îți ridici mâinile în frustrare? Atunci îți voi arăta calea. ”

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed