Înțelegeți iubirea de alţii prin iubirea de sine

Ȋntrebare:  Spuneți că pentru „a-l iubi pe celălalt ca pe tine însuți”, o persoană în primul rând trebuie să se iubească pe sine. Ce înseamnă asta?

Răspuns:  Ȋnainte de a începe să lucrezi la a-l iubi pe celălalt, ar trebui să simți cât de mult te iubești pe tine însuți, cât de mult gândești despre tine tot timpul și cât de mult nu poți renunța la tine. Cel mai important lucru pentru tine este să te mulțumești pe tine, să te simți bine. Nu poți să te gândești la alții cu adevărat.

Când examinezi toate acestea și simți cât de egoist eşti, atunci începeți să vă dați seama că nu aveți nevoie de nimic în afară de a transfera celorlalți, o astfel de atitudine față de sinele iubit.

Iar cineva care încă nu simte că se iubește numai pe sine iar asta, foarte puternic, nu poate începe să lucreze la iubirea celuilalt. El nu înțelege ce este iubirea.

Înțelegem noțiunea de iubire prin iubirea de sine atunci când sunt numai pentru mine, tot timpul pentru mine. De exemplu, acum stai în cel mai confortabil mod și te gândești deja la cum vei ajunge acasă în curând, te vei odihni și te vei întinzi pe canapea. „Unde sunt papucii, televizorul și cina mea?” Adică, tot timpul căutați confortul. Vrei să distrezi doar pe sinele iubit, vrei să-l înfășori și să-l pui într-un pat cald.

Omul trebuie să simtă puternic acest lucru, în interior. Și el poate simți asta într-un grup de zece.

Când aspiri să te gândești la ceilalți din grupul de zece, începi cu adevărat să simți cum te iubești doar pe tine. Nu ai nevoie de prieteni, de nimeni. Nu te poți gândi la nimeni decât la sine.

Din această realizare, ȋn mod special, poți începe să vorbeşti despre tine ca avȃnd nevoie să-i iubești pe ceilalți. Aveți un exemplu din iubirea de sine. Acum începi să te raportezi la ceilalți, în felul în care te raportezi la tine. Nu e ușor.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 12/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed