Înțelepciunea Cabala: Teoria și practica iubirii

Întrebare: Am remarcat o ușoară tendință în lecțiile dumneavoastră și în aparițiile publice. M-am uitat din nou la videoclipurile cursurilor din 2002-2004, unde predați înțelepciunea Cabala într-un fel științific, folosind grafice, desene, termeni și explicații științifice.

Cursul virtual din 2002-2004 este foarte greu pentru începători pentru că ați început folosind termeni foarte complecși chiar de la primele lecții. Ați spus de fapt că este în regulă să nu înțelegem și că cel mai important lucru este ca o persoană să asculte iar Lumina Superioară care va coborî va revela tot. În ultimii doi ani, totuși, în cursul Prefață la înțelepciunea Cabala din anii 2012-2013, de exemplu, puneți mai mult accent pe relația dintre oameni și pe atitudinea față de lume, pe psihologie, conexiune și unitate. Dar este posibil să atragem Lumina Superioară și să descoperim eternitatea spirituală doar prin îmbunătățirea relațiilor noastre cu lumea și cu ceilalți oameni?

Răspuns: Trebuie să citiți câteva articole de Baal HaSulam pentru a înțelege că principalul scop al înțelepciunii Cabala este de fapt cultivarea dragostei pentru toate părțile creației.

Dar pentru că cei care vin să studieze înțelepciunea Cabala sunt egoiști, la fel ca toți ceilalți oameni, studiul nu începe direct cu învățarea atingerii iubirii pentru toate celelalte ființe create, ci cu articolul lui Baal HaSulam Prefață la înțelepciunea Cabala. Numai după aceea începe explicarea înfăptuirii concrete a înțelepciunii Cabala prin revelarea Creatorului în interiorul unei persoane (potrivit feței și imaginii Lui, potrivit legii echivalenței de formă).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: