Înțelepciunea Cabalei, un certificat către plăcerea infinită

Intelepciunea Cabalei ofera persoanei certificatul catre atingerea placerilor infinite, pentru ca scopul creatiei este sa ofere tuturor creaturilor placere infinita, asa cum este scris, “Creatorul a creat lumea pentru a oferi placere creaturilor sale”. Dar in prima faza trebuie sa facem niste eforturi, iar apoi vom primi placerea.

De fapt, momentul in care omul primeste o abordare catre aceasta intelepciune, trebuie sa inteleaga imediat ca nu este doar o intelepciune, ci are ca scop atingerea de placere.

Poate suna egosit, dar nu este nimic altceva de facut in viata pe langa cautarea si descoperirea, cu ajutorul ego-ului, a comorile care se afla in interior, a sufletului, prin care se afla Creatorul si, in final, placerea eterna, viata eterna si existenta nelimitata. Toate acestea sunt posibile doar daca omul are un egoism sanatos si bun si tanjeste constant pentru acest scop si nu se separa de el pentru placerile lumii acesteia.

La inceput, omul nu intelege egoismul ascuns in el si ce inseamna sa lucrezi cu el, ce este Lumina Superioara si cum este posibil de atras si directionat catre sine, astfel incat lumina va incepe sa divida persoana in egoista si altruista, intre daruire si primire. Asta nu este usor.

Totul depinde de abilitatile persoanei de a insista. Daca are o dorinta serioasa, atunci va atinge scopul.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 28.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed