Înțelepciunea regelui Solomon: „Nu există niciun om neprihănit pe Pământ”

Comentariu:  Regele Solomon a inserat o imensă înțelepciune în spusele sale, iar în spatele simplității lor exterioare se află o mare adâncime.

Eclesiast, 7:20: Căci pe pământ nu există om neprihănit care să facă bine și să nu păcătuiască.

Răspunsul meu:  Aș spune-o altfel: că pe pământ nu există nicio persoană integră care să facă ceva drept, fără să păcătuiască înainte de a-l face. Și de fiecare dată, în măsura păcatului cuiva, se poate acționa cu dreptate. Unul împotriva celuilalt.

Întrebare:  Ce crezi că este păcatul?

Răspuns:  Păcatul este orice condiție în care îi pot răni pe ceilalți. Nu trebuie să fie în acțiune; poate fi în intenție. Când realizez acest lucru, trec imediat la următoarea stare în care mă corectez prin atitudinea corectă față de ceilalți, iar aceasta împlineşte corectarea mea.

Prin urmare, faptul este că vedeți acțiuni bune, dar poate că nu vă dați seama că înainte ca o persoană să facă unele lucruri bune, a fost răul, răul conștient și apoi a fost decizia de a trece la bine și la starea de bine pe care deja o vedeți

Adică, patru pași au loc de la starea rea la starea bună, apoi este pusă în aplicare.

Întrebare:  Deci, înainte de a face vreo faptă, am păcătuit înainte de ea?

Răspuns:  Dacă ai făcut o faptă bună, atunci da, ai păcătuit înainte. Și dacă nu simțiți că ați păcătuit înainte, atunci fapta voastră nu este bună.

Chiar așa este. Există astfel de povești și parabole, în care fiecare persoană veselă și cu adevărat înțeleaptă are un interior opus și depresiv.

Raikin [un comediant sovietic] a fost un astfel de personaj. Datorită acestor stări, el a experimentat, când a simțit stări de completă respingere față de lume din partea sa și către el de la lume, a mers pe scenă și a putut prezenta opusul. Altfel, el nu ar avea aceste emoții, această înțelegere, cum să spun, contrariul. Este întotdeauna așa.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Micahel Laitman,” 12/30/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: