Interacțiune corectă

289Întrebare: Interacțiunea corectă dintre oameni presupune că ei primesc ceva de la societate și îi dau înapoi ceva?

Răspuns: Desigur, ca într-un organism viu.

Întrebare: Care este regula pentru o astfel de interacțiune? De unde știu cât ar trebui să primesc și cât ar trebui să dăruiesc?

Răspuns: Acest lucru nu este reglementat. În măsura în care sunt în stare să dau, dau și în măsura în care trebuie să primesc pentru a putea dărui pe deplin, primesc.

Întrebare: Există șapte miliarde de oameni pe planetă, fiecare determină cât de mult are nevoie?

Răspuns: Aceste șapte miliarde au existat doar în ultimele sute de ani. Înainte de asta, eram două miliarde de oameni. Deci, cantitatea nu contează aici.

Am evoluat de-a lungul a mii de ani. Astăzi ne dăm seama treptat că ne dezvoltăm incorect și trebuie să ajungem la o altă interacțiune, la homeostazie internă între noi, pentru a menține un echilibru în comunicare. Natura însăși, toate calitățile noastre, toate stările noastre, ne învață acest lucru. Deci, va dura câteva sute de ani încă, dar omenirea va ajunge totuşi la acest lucru.

Întrebare: Înțeleg corect că există forțe în natură pe care noi înșine le putem invoca și ele însele vor produce acest echilibru?

Răspuns: Sigur. Nu noi înșine. Noi suntem sub forțele naturii.

Întrebare: Deci, aceste forțe vor echilibra cât trebuie să primesc de la societate și cât să dăruiesc?

Răspuns: Da. Treptat, vom deveni mai înțelepți. Vom chema din natură apariția acelor forțe care vor acționa asupra noastră și ne vor schimba. Vom intra într-o astfel de stare de conexiune între noi, într-o astfel de corelație încât vom primi unul de la celălalt atât cât este necesar și vom dărui cât este necesar pentru a menține societatea într-un echilibru ideal, absolut.

Întrebare: Dar înțelegi că aceasta este o teorie care trebuie testată?

Răspuns: Aceasta nu este o teorie. Într-o zi, vremurile noastre vor deveni istorie, iar apoi această teorie va deveni realitate.

Din emisiunea de pe KabTV “Stări Spirituale”, 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed