Întotdeauna în căutarea plăcerii egoiste

629.4Întrebare: Faraonul (ebraic: Parah) este principala forță de acțione. Profesorul tău Rabash explică faptul că „Parah” înseamnă „Peh Ra” (gură rea). Despre cine sau despre ce vorbim?

Răspuns: Vorbim despre cineva care neagă că lumea este condusă de o forță bună, forța superioară a Creatorului și susține că lumea este condusă de rău, o forță egoistă și că acesta este singurul lucru care ar trebui să fie dezvoltat și controlat.

Întrebare: Dacă citiți cuvântul „Parah” de la dreapta la stânga, veți citi „Oref” (ceafă). Ce înseamnă?

Răspuns: Aceasta este partea inversă a Creatorului. În practică, există o forță superioară, numită literalmente Creatorul, care se manifestă atât într-o formă bună, cât și în opusul ei: ca forță malefică numită Faraon (Parah).

Întrebare: Ce înseamnă că faraonul a supt tot binele oamenilor care lucrau pentru el?

Răspuns: Aceasta este ceea ce vedem în viața noastră: indiferent de ceea ce încercăm să facem, în cele din urmă  nu iese nimic bun pentru că folosim egoismul doar de dragul de a-l mări.

Întrebare: Deci este imposibil să te bucuri de egoism? De îndată ce suntem împliniți cu ceva, această plăcere dispare instantaneu?

Răspuns: Nu numai asta, dar apare un egoism și mai mare pe care îl împlinim din nou. Astfel, suntem mereu în căutarea unei plăceri egoiste care până la urmă nu ne împlinește niciodată.

KabTV „Stări spirituale” 26.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed