Întotdeauna nou

231.01Oamenii respectă poruncile religioase cu mare entuziasm, pentru că simt un mare sprijin pentru dorința lor de a primi plăcere; sunt dispuși să facă eforturi pentru a primi recompense în această lume și cel mai important în lumea viitoare, pentru totdeauna. Prin urmare, o persoană este pregătită să lucreze toți anii vieții sale pentru a primi viața veșnică.

Dar cum se poate evita rușinea de a primi așa ceva pentru a nu munci pentru Creator din interes personal? De aceea a fost creată întreaga realitate, astfel încât să putem munic în ea și în loc să fim răsplătiți pentru munca noastră, munca în sine ne va oferi noi organe de percepție care ne permit să intrăm în lume, care este toată recompensă.

Cabala nu poate deveni niciodată o religie, deoarece un cabalist trece prin schimbări tot timpul. Religia se bazează pe atitudini rigide și este interzis să le schimbi, se bazează pe dogme de la care nu te poți abate, care definesc în mod clar tot ce trebuie făcut.

Iar Cabala, la baza ei, ca metodă de avansare către Creator, presupune schimbări constante în om. De fiecare dată, Creatorul este nou și eu sunt nou, o relație nou, un grup nou. Prin urmare, Cabala nu este considerată o religie.

În fiecare secundă, de fiecare dată, fiecare persoană și întregul grup de zece împreună se verifică și se schimbă constant. La urma urmei, totul este supus schimbării, deoarece se realizează în dorința noastră de a primi plăcere, care se schimbă constant.

Oamenii cărora le place să se supună ordinelor clare, preferă un cadru religios și primesc plăcere din asta.

Un cabalist este întotdeauna în dubii, în clarificare, în incertitudine și trebuie să se agațe de Creator prin intermediul grupului pentru a atrage o lumină care îi luminează calea. Și aceasta este calea corectă pentru dezvoltarea spirituală, pentru că astfel ne construim pe noi înșine în asemenea a Creatorului și devenim oameni, „fii ai lui Adam”, făcându-ne drum prin toată această confuzie și tulburare.

Conform definiției Cabalei, Bnei Baruch este o mișcare care vizează revelarea Creatorului creaturilor din această lume.

Din lecția zilnică de Cabala 29.03.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed