Într-un vârtej de îndoială

276.02Comentariu: Este scris în surse că Faraonul este o calitate a Oref (spatele gâtului), mare îngustă (Metzar-Yam). Când binele de sus coboară la cei de jos, Faraon îl elimină prin întrebarea sa: „Cine este Creatorul pe care să-L ascult”?

Răspunsul meu: Problema este că atunci când o persoană aspiră la spiritualitate, în ea apar tot felul de îndoieli care, în principiu, sunt exprimate prin două întrebări: „Pe cine ar trebui să ascult? Încotro ar trebui să merg”?

De ce ar trebui să mă înclin în fața calităților de dăruire și iubire? De ce ar trebui să mă apropii de ceilalți? De ce ar trebui să urăsc primirea și să laud calitatea dăruirii? Toate aceste întrebări, care pot fi exprimate într-un alt mod, se numesc întrebările lui Ma? (Ce?) și Mi? (Cine?).

Întrebare: Ce ar trebui să răspund dacă vocea mea interioară se trezește și spune: „Cine este Creatorul? De ce ar trebui să ascult și să lucrez pentru El?”

Răspuns: Problema nu este Cine este Creatorul? Ci Cine este Creatorul pe care să-L ascult? La aceste întrebări nu se poate răspunde în niciun fel. Există un singur răspuns, trec peste aceste întrebări.

Întrebare: Ce îmi va da combustibilul pentru a mă ridica deasupra lor?

Răspuns: Nu ai altă opțiune. Odată ce vei începe să răspunzi în acest fel, vei vedea că ai energie și ai ocazia să continui calea spirituală. De îndată ce faci primul pas, combustibilul va apărea imediat de undeva.

Natura noastră funcționează doar dacă avem un anumit beneficiu din asta. Deși pe de o parte, natura unei persoane pare să stea în spatele lui Faraon, dar de fapt, ea stă în spatele Creatorului. Trebuie să înțelegem că acest lucru este aranjat special în acest fel pentru a educa o persoană.

KabTV “Stări Spirituale” 4/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: