Intrarea graduală în noua societate

Baal HaSulam, Scrierile ultimei generaţii: Este important să facem o asemenea corecţie încât nicio persoană să nu-şi mai ceară pentru nevoile sale de la societate. În schimb, vor fi oameni selectaţi care vor examina nevoile fiecărei persoane şi să furnizeze pentru fiecare persoană. Opinia publică va denunţa pe cel care cere pentru el însuşi, cum ar fi hoţul şi ticălosul de astăzi.

Aşadar, gândurile fiecăruia vor fi devorate dăruirii faţă de aproapele omului, cum ar fi natura oricărei educaţii care calculează acest lucru, chiar înainte ca omul să-şi simtă propriile nevoi.

Trebuie să avem încredere în conducere, în faptul că ştie şi înţelege totul, că este mai inteligentă decât noi şi ne conduce corect spre scopul real. Societatea trebuie să fie conştientă de acest lucru şi să o accepte de bună voie.

Atunci când un individ este conştient de răul din propria sa natura şi de nevoia de a accepta în schimb natura benevolentă a superiorului, atunci va putea să schimbe toate formele acţiunilor fizice pentru dobândirea spirituală.

Întrebare: Se poate ca un singur grup de zece să fie pregătit pentru acest lucru, în timp ce restul societăţii nu este?

Răspuns: Aceasta este o intrare graduală. Baal HaSulam scrie că societatea intră gradual în noua stare, un grup de zece după altul.

Din emisiunea de pe KabTV „Ultima Generaţie” 7/31/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: