Intrarea printr-o ușă închisă

În primul rând, fiecare trebuie să se anuleze pe sine. Prima condiție pentru a intra în grupul de zece este să te anulezi la zero. Este ca și cum grupul de zece se află într-o cameră din spatele unei uși închise și există doar un spațiu îngust între ușă și podea, pe unde pot să mă târăsc.

Ușa este încuiată, toată lumea nu poate trece decât prin crăpătură. Deci, intră în grup fără condiții și pretenții. Dacă vreau să intru în grup, trebuie să mă anulez complet sau voi rămâne afară.

Dacă nu îmi revoc toate pretențiile în grupul de zece, nu am nimic de făcut acolo. O persoană care intră în grupul de zece trece prin purgatoriu, curățându-se de toate revendicările și cererile sale. Intră cu un singur motiv: să fie acceptat în grup. El este gata să-și slujească prietenii, să-i plătească, să facă tot ce își doresc atâta timp cât este acceptat în grupul de zece fără nicio condiție din partea sa. Altfel, cei zece nici măcar nu pot începe să se îndrepte spre scopul creației.

O persoană intră în grupul de zece pentru a se anula prin conexiunea cu acesta, pentru a primi proprietățile Creatorului și pentru a continua etapă cu etapă: pentru a se anula din ce în ce mai mult, pentru a se conecta din ce în ce mai mult cu cei zece, pentru a primi proprietățile Creatorului și a urca. Când se va lipi complet de cei zece, aceasta se numește iubire pentru creație și de acolo va ajunge să iubească pe Creator.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala, 16.12.2020, „Aproape de Creator în timpul unei coborâri”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed