Între Esau și Ismael

232.09„Din vârful Seir și Hermon este Muntele Sinai, de care s-au apropiat și s-au adunat la poalele lui, așa cum este scris:„ Și au stat la poalele muntelui ”. „Din gropile leilor” sunt fiii lui Seir, pe care Creatorul i-a invitat să primească Tora, dar nu au dorit să o primească. „Din munții leoparzilor” sunt fiii lui Ishmael, așa cum este scris: „Domnul a venit din Sinai și s-a ridicat din Seir în ei; El a strălucit din Muntele Pharan și a venit din cei zece mii de sfinți ”, iar Pharan sunt fiii lui Ismael.

Ce este „Și El a venit din cei zece mii de sfinți”? Când Creatorul a dorit să dea Tora lui Israel, au venit taberele îngerilor superiori și au spus: „Doamne, Domnul nostru, cât de glorios este numele Tău pe tot pământul, a cărui măreție este repetată deasupra cerurilor”. Au cerut ca Tora să le fie dată lor și nu lui Israel. (Cartea Zohar)

Forțelor numite „Esau” sau „Seir” li se oferă Tora – corectarea. Dar nu vor să se corecteze pe ei înșiși în persoană, pentru că sunt absolut egoiști și nu își pot imagina cum ei se pot umple fără a fi egoiști: „Atunci de ce trăiesc? Toată dorința mea este să trăiesc fericit și confortabil.”

Și au absolut dreptate, pentru că ei nu simt nicio oportunitate în sine să existe în forma pe care o oferă Tora – să se ridice deasupra lor înșiși. O persoană simte acest lucru în sine, în proprietățile sale: „Ce fac? Pierd totul. ”

Următoarea stare este „ Ismael” din cuvântul „ Ishma El”, „auzit de Creator”. Ce spune Ismael? „De asemenea, nu pot accepta Tora ca mijloc de corectare. La urma urmei, îmi oferă să mă folosesc pe mine însumi deasupra dorinței mele de a fi împlinit. Nu sunt în niciun caz capabil de asta.”

Se pare că deasupra acestor două proprietăți de bază, fundamentale în om, nu suntem în nici un caz capabili să ne ridicăm la proprietatea spirituală în care se află forța superioară, Creatorul. Cum mai putem face față acestei probleme pentru a ridica o persoană la nivelul Creatorului?

Pentru aceasta, Creatorul manifestă a treia proprietate a acestor două proprietăți. Apare treptat din interiorul unei persoane și se numește „Israel”, îndreptat direct către Creator. Această proprietate, care se manifestă între forțele lui Esau (Seir) și Ismael, se poate ridica deasupra lor cu ajutorul forței superioare și poate deveni egală cu Creatorul.

Israelul nu este proprietatea dreaptă (Ismael) și nici stânga (Seir), ci mijlocul dintre ele. Când se ridică și se conectează cu Creatorul, atunci începe să tragă și să ridice atât forțele din dreapta, cât și cele din stânga în afara stării lor.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: