Întreaga lume este în urma noastră

Comentariu: Am ajuns în Israel acum și mi-am dat seama mai mult ca oricând că Israelul este la un pas de război civil, că în cadrul acestei societăți sunt combinate toate contradicțiile: atât socio-economice, cât și politice, deoarece stânga și dreapta se urăsc reciproc și de asemenea sunt probleme religioase și etnice.

Se pare că în interiorul unei țări există cinci sau șase țări diferite și cinci sau șase grupuri diferite de oameni care nu aud și nu se înțeleg.

Răspunsul meu: Da. De aceea, dacă rezolvăm aceste probleme aici în Israel, vom acționa astfel pentru a rezolva aceste probleme în întreaga lume.

Întrebare: Evident, acest lucru este posibil. Pur și simplu mă uimește când noaptea mă uit la lecțiile difuzate din centrul dvs. și văd pe ecran reprezentanți ai diferitelor națiuni, grupuri etnice diferite și confesiuni religioase diferite! Când studenți din alte țări, musulmani, budiști, catolici și protestanți ascultă lecțiile, înțeleg că, în principiu, acest lucru este posibil. Vorbești în mod constant despre asta, stârnind în mod constant societatea.

Dar ce ar trebui să se întâmple în practică? Ce trebuie să facem pentru ca oamenii din Israel să înceapă să se audă și să se vadă?

Răspuns: Nu știu dacă am un răspuns. Pot să dau un răspuns formal, dar dacă este efectiv, durabil și are dreptul să existe și să fie pus în aplicare, nu știu. Încerc să acționez conform surselor cabalistice, în măsura în care le înțeleg. Nu văd niciun cabalist în Israel sau în lume care să încerce să rezolve această problemă.

Cred că, cu toate acestea, trebuie să ne propunem să ajungem la starea când, în primul rând, noi înșine, mica noastră societate – nu atât de mică din moment ce există multe mii de oameni în ea – ajungem la o interacțiune foarte serioasă, o recunoaștere a nevoii să ne unim, o înțelegere că întreaga lume se află în spatele nostru și nu are nicio idee cu privire la ceea  ce se află înaintea ei. Trebuie doar să ne continuăm eforturile de unire și, cel mai important, de diseminare.

KabTV „Convorbiri” Leonid Macaron și dr. Michael Laitman 21.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed