Întreaga realitate este o lege

Toate articolele scrise de cabaliști privind ”garanția reciprocă” reprezintă rezultatul percepției lor cu privire la realitatea superioară și transmiterea acestor legi. Evident, aceste legi pot fi exprimate prin formule și grafice așa cum este acceptat în orice altă știință.

Totuși, deoarece echilibrează celelalte legi din natură și pot fi resimțite dar nu pot fi obținute sub forma unor cunoștințe seci, grație intelectului nostru, ele sunt scrise sub formă de povestiri, scrisori și pilde. Trebuie să ținem cont de faptul că, cabaliștii nu scriu niciodată îndemnuri morale și nici nu ne dau sfaturi, ei ne explică o lege inviolabilă, prezentată într-o manieră care ne permite să o simțim și să ne adaptăm la nivelul său.

Întreaga natură a acestei lumi (modul în care o percepem) reprezintă o anumită lege. Atunci când educăm copiii, îi familiarizăm cu această lume progresiv. Pas cu pas, le vom dezvălui această lume și vom construi sistemul lor de apărare care nu există în mod natural; nu există un astfel de lucru, precum restricțiile naturale, le creăm noi înșine.

În mod similar, ”tatăl și mama” spirituali (Aba ve Ima) lucrează cu noi în timp ce ne introduc în lumea superioară. Sistemele auxiliare care inițial ne-au fost ascunse, la un moment dat, ni se dezvăluie progresiv și ne arată că întreaga realitate este o lege.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed