Învățând să existăm conform legilor conexiunii

935Omenirea se află într-o asemenea perioadă din istorie când descoperim și mai clar că dezvoltarea noastră a fost greșită. La urma urmei, a fost dictată de forțe egoiste malefice și, prin urmare, a fost însoțită în mod constant de războaie, conflicte, probleme și temeri. În cele din urmă trebuie să ne alăturăm forței binelui.

Nu avem idee cât de diferită este o astfel de viață de existența noastră actuală. Aceasta este întreaga esență a Înţelepciunii Cabala; vorbește despre colecția de forțe disponibile în natură, despre cum le putem dezvălui, să le aducem mai aproape de noi, să ne apropiem unul de celălalt prin ele și să începem să adunăm sistemul așa cum exista înainte de spargerea sistemului sufletului comun. Adam HaRishon.

În acest sistem, toată lumea era conectată și se înțelegea ca și cum aparținea unui singur corp, unei singure minţi și cu o dorință și intenție comună ca un singur întreg. Acesta este modul în care există organele într-un corp sănătos, fiecare organ știe ce trebuie să facă pentru a menține viața tuturor celorlalte organe.

Prin urmare, cabaliștii ne sfătuiesc să lucrăm în grup pentru a simți treptat cum sprijinul reciproc ne ajută să descoperim un sistem numit Adam, adică similar (Domeh) Creatorului, forța dăruirii. Ne vom simți într-adevăr împreună, ca o singură forță cu o singură minte și un sentiment de iubire și unitate.

În acest scop organizăm grupuri cabaliste prin care încercăm să învățăm cum să existăm conform legilor conexiunii și să urcăm la etajul doi al realității.

Apoi vom dezvălui universul în adevărata sa formă și vom afla că universul este mult mai larg și mai interconectat decât am crezut. Ajungem să cunoaștem forțele naturii, văzând cum ele pătrund în această lume de la un capăt la altul. Înseamnă, să atingi Creatorul, Forța superioară, prin ridicarea la nivelul Său.

Din Convenţia din Turcia 2022, “O rugă Lishma,” Lecţia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: