Invatand sa iubim daruirea

Stiinta care ne conduce la primirea placerii si implinirii si care ne aduce senzatia de comfortabil, etern si complet, de viata fara cea mai mica amintirea a vreo unei pierderi sau lipse se numeste intelepciunea Cabalei. Este o stiinta care ne invata cum sa obtinem comfort in viata asociindu-ne cu binele. De fapt, aceasta este dorinta si natura noastra adevarata.

Nu ar trebui sa incercam sa o ascundem sau sa o impodobim, sau sa ne amagim. Dimpotriva, trebuie sa discernem ce merita sa dorim si in conformitate cu asta, sa clarificam ce este cea mai mare dorinta a noastra, si ce fel de placere aduce. De aceea, intreaga intelepciune Cabala a fost revelata ca sa ne dorim sa atingem scopul si apoi sa il cultivam cat de mult putem.

Oricum, ca sa putem sa il percepem pe Creator, trebuie sa realizam ca senzatia de placere este posibila doar daca sunt echivalent acestei placeri, Creatorului. Ca sa primesc placere de la El inseamna sa Il inteleg, sa Il simt. Si asta inseamna ca trebuie sa fim asemenea Lui, insemnanad sa daruim, sa dam. Trebuie sa inteleg ce inseamna, iar apoi voi primi bunatatile  Lui.

Pana la gradul in care ma adaptez sa ma aseman Lui, sa Ii devin similar, la gradul in care incepe sa il simt si ma bucur de El. Deci, esenta muncii tale consta in a deveni similar Creatorului. Cu cat ai mult ma aseman Lui, cu atat sunt mai aproape de El, cu atat Il inteleg mai bine.

Dar daca as dori sa contopesc placerile, ar inseamna sa le iubesc. Dorind sa ne contopim cu Creatorul, noi astfel ne legam de placerea de a darui, insemnand ca trebuie sa iubim aceasta calitate.

Cum o putem obtine? Despre asta vorbeste intelepciunea Cabala. Cu cat mai repede invatam sa iubim aceasta calitate de dragoste si daruire, cu atat mai repede vom incepe sa intelegem, sa simtim, sa ne bucuram de Creator.

Din  Lectura introductiva “Kenes-Springboard” 11/2/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed