Învățați despre dezvoltarea integrală a naturii

Întrebare: Când vorbești despre natură, o tratezi ca pe ceva rațional, iar acest lucru este deja aproape de termenii „Creator”, „Dumnezeu”, „minte superioară”. Cum poți explica asta din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Cabala se referă la natură ca la o minte superioară care are propriile legi. Acest sistem în sine este într-un echilibru absolut și încearcă să aducă întreaga noastră mică natură egoistă să fie ca ea, in echilibru.

Prin urmare, de îndată ce oprim calea interacțiunii depline a tuturor părților naturii – neînsuflețite, vegetative, animale și vorbitoare – atunci imediat apar anumite naturi neplăcute și manifestări negative.

Pot fi mici, atât de mici încât nu le acordăm atenție, dar pot fi și uriașe, cum ar fi uraganele, cutremurele și, în trecut, chiar și meteoriții mari care au lovit planeta și așa mai departe.

Trecem treptat către relații bune între noi, dar într-un mod neîngrijit, respectând cu forță legile naturii, integrării și comunicării. Prin urmare, mergem înainte, cum se spune, împinși de băț. Din fericire: primim lovituri și ne schimbăm ușor calea, o altă lovitură, și ne schimbăm calea.

Egoismul vrea să ne întoarcă în stânga; natura ne lovește, ne întoarcem puțin spre dreapta și suntem într-o astfel de stare când ne echilibrăm spre dreapta sau spre stânga. Deci, umanitatea avansează constant spre fericire, fiind împinsă din spate.

Dar acum începem deja să conștientizăm mai mult că suntem în impas.

Am trecut prin toate etapele dezvoltării egoiste ale societății și astăzi ne putem da seama că nu putem ajunge la nimic bun cu natura noastră egoistă.

Omenirea aproape că și-a dat seama de impasul dezvoltării sale naturale. Trebuie să învețe dezvoltarea integrală din natură, pentru că toți suntem în același sistem. Trebuie să studiem acest sistem și să-l urmărim.

Întrebare: Astăzi nu este o problemă să găsim materiale despre natura globală a lumii noastre, despre relația oamenilor cu natura. Chiar trebuie studiat. Dar totuși, ce poți spune despre coronavirus?

Răspuns: Acesta este același lucru. La urma urmei, mișcarea noastră de a fi izolat de natura globală comună duce la consecințe precum manifestarea de tot felul de viruși, care inevitabil ne readuc la o stare normală.

Din emisiunea KabTV  „Coronavirus schimbă realitatea”, 19/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed