Investește în propriul suflet

Întrebare: Multe surse Cabalistice vorbesc despre dăruire. Despre ce fel de dăruire vorbim dacă noi, creaturile, nu putem dărui?

Răspuns: Este foarte simplu. Trebuie să-ți schimbi atitudinea față de oameni, să îi consideri apropiați, dragi, necesari pentru tine. Și atunci vei putea să le dăruiești așa cum ai face pentru copilul tău.

Întrebare: Adică, dacă tratez copilul așa în mod natural, atunci aici trebuie să fac un efort? La urma urmei, este complet nefiresc să tratezi un străin în același mod ca și pe copilul tău și să primești plăcere de la asta.

Răspuns: Da. Dar pentru asta trebuie să văd imaginea generală a universului, să simt cum suntem toți interconectați, cum prin prietenii mei pot ajunge la o stare spirituală superioară. Și apoi mă duc la ei și îi contactez. Îmi devin dragi, pentru că descopăr brusc că sunt părți ale sufletului meu. Deci eu chiar dăruiesc lor? De fapt, nu le dăruiesc, ci investesc în sufletul meu. Aceasta este iubirea.

Întrebare: Deci, iubirea pentru aproape, unitatea, care este descrisă în mii de surse Cabalistice, este imposibilă până când o persoană nu vede că face parte dintr-un sistem comun, un suflet?

Răspuns: Da. Altfel, pur și simplu nu pot dărui. Nu voi avea inima să fac asta. Acest lucru este împotriva legii naturii.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vedem că fiecare dintre noi face parte dintr-un imens sistem global și că suntem cu toții complet dependenți unul de celălalt în așa fel încât cei care sunt în afara mea mă definesc total. Și, prin urmare, dacă voi avea grijă de ei, îmi voi asigura viitorul. Iar dacă intru într-o stare în care mă gândesc doar la ei, și nu la mine, atunci îmi voi asigura un viitor perfect.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 28.01.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: