Invidia este motorul dezvoltării

565.01Invidia este un instrument foarte puternic și important în progresul spiritual. Este evident că în lumea noastră este imposibil să avansăm fără invidie.

Omul îi privește pe ceilalți și invidiază nu numai oamenii, ci chiar animalele. Unul vrea să zboare ca o pasăre și să înoate ca un pește în mare. Mai întâi trebuie să vedem un exemplu din exterior și apoi egoismul nostru se va aprinde pentru a dobândi aceleași abilități.

Cu cât egoismul este mai dezvoltat într-un om sau într-un popor, cu atât acesta este mai invidios și mai capabil de dezvoltare.

Invidia este o calitate specială care ne obligă să dorim nu ceea ce ne lipsește cu adevărat, ci ceea ce vedem la alții. Ne ajută să ne imaginăm cât de frumos ar fi dacă am obține același lucru pe care îl are vecinul nostru. Sunt gelos pe ceea ce are celălalt și începe să-mi lipsească și mie. Așadar nu există avansare fără invidie.

Este foarte important să folosim invidia acum, înainte de marele congres, deoarece, pentru a ne crește dorința, pentru a aprinde dorința de a atinge un scop înalt, trebuie să ne adoptăm dorințele reciproce și să le combinăm împreună. Acest lucru necesită invidie, care este specifică numai omului. Animalele nu sunt familiarizate cu invidia și cu atât mai mult plantele sau natura neînsuflețită. Doar într-un anumit stadiu de dezvoltare, dorința de a se bucura începe să simtă ceea ce are vecinul. Și chiar dacă personal nu am nevoie să am același lucru pe care îl are celălalt, dacă văd cum se bucură el, egoismul meu se aprinde și el pentru a-l obține și a primi plăcere din asta.

De obicei, cu cât este mai mare dezvoltarea, cu atât este mai mare capacitatea de invidie, ceea ce ajută la o dezvoltare mai rapidă. Prin urmare, dacă vedem că nu avem suficientă dorință de a avansa către scopul creației și de a ne realiza scopul în viață, de a ne corecta sufletul, atunci trebuie să ne îndreptăm către societate, așa cum se spune: „Ei i-au ajutat pe fiecare prieten. ” Toată lumea le poate arăta altora un exemplu de invidiat și poate crește dorința limitată.

Invidia în Cabala este o calitate bună, nu una rea. Prin urmare, toată lumea ar trebui să ofere altora un motiv de invidie, din cauza căruia dorința de a primi plăcere va crește și ne va permite să atingem un scop înalt mai repede. Fiind gelos pe prietenul meu, nu vreau să-l micșorez în niciun fel, astfel încât și el să nu aibă ceea ce eu nu am. Sunt bucuros să adopt de la el dorințe și acțiuni suplimentare.

Invidia duce la războaie. Dar trebuie să învățăm cum să folosim invidia în mod corespunzător, astfel încât, în loc să luptăm unii cu alții, să putem lupta pentru a ne ridica deasupra invidiei și a ne îndrepta spre un scop comun.

Din prima parte a lecției zilnice a Cabalei 15.02.2021, „Invidia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: