Invidia este motorul pentru a obține realizarea

938.05Este posibil să crești într-un mod natural datorită creșterii dorinței egoiste inerente din noi. Atunci creștem exact ca un animal. Dar este posibil și să crești sub influența mediului înconjurător atunci când îi invidiem pe ceilalți și dorim să le adoptăm calitățile și aspirațiile.

Diferența este că atunci creștem în interiorul sistemului, prin a fi incluși în mediu. În acest fel, corectăm sistemul lui Adam HaRishon, realizăm conexiunea universală și aducem totul într-un singur sistem.

Rezultă că dezvoltarea unei persoane datorată invidiei este sistematică și corectă și duce la corectare. Trebuie să dezvoltăm invidia corectă și să fim fericiți că prietenii noștri sunt superiori nouă, pentru că atunci avem ceva de învățat de la ei, ceva de invidiat și ceva din care să luăm exemplu.

Prin urmare, toată lumea va dori să se afle într-un mediu mai important și mai puternic. Unul va dori să vadă oameni măreți în jurul lui, nu oameni slabi. Dacă se consideră mic, va putea obține mai mult de la cei mari și astfel să crească. Invidia este o sursă de forță, motivație și calități necesare pentru a atinge scopul creaţiei.

Obținem totul din mediul înconjurător și, prin urmare, influența mediului asupra unei persoane, care este gata să se expună acestei influențe, este cheia și garanția avansării corecte.

Invidia este motorul pentru realizarea creației, pentru înțelegerea sistemului Adam HaRishon la care toată lumea este obligată să se conecteze. Prin urmare, invidia ar trebui considerată fundamentul dezvoltării. Dacă privezi o persoană de invidie, atunci ea va rămâne un animal. Invidia îi permite să ajungă la nivelul uman, la nivelul Adam, similar cu Creatorul.

Atât timp cât folosim abilitatea de a invidia corect și suntem într-un mediu care promovează dezvoltarea invidiei, în această măsură vom putea ajunge la un nivel superior. Totul depinde de această calitate, indiferent dacă voi fi doar un animal sau o persoană asemănătoare Creatorului care a atins binele și răul și a dezvăluit întregul univers.

Trebuie să căutăm întotdeauna de unde dorim să obținem dorințe suplimentare, pe cine dorim să invidiem, de la cine să luăm un exemplu, pe seama căror forțe ne îndreptăm spre scopul creației și de unde le putem obține. Și apoi mă atașez din ce în ce mai mult de grupul de zece, fără de care nu am nicio șansă să avansez și să mă apropii de scopul corect.

Pe măsură ce mă agăț de grup, încep să văd scopul vieții, esența ei și în cele din urmă pe Creator.

În primul rând, trebuie să văd în grupul de zece sistemul lui Adam HaRishon, pentru că nu există nimic altceva, iar toate celelalte sunt doar detalii minore. Și dacă dau din ce în ce mai multă importanță conexiunii noastre, încep să văd prin aceasta sistemul complet.

Nu-mi mai văd prietenii, ci un sistem conceput în așa fel încât, cu atitudinea corectă, îmi va dezvălui Creatorul. În loc de grupul de zece, dezvălui sistemul spiritual.

Invidia faţă de prietenii mei mă leagă de ei, ne face mai apropiați și mai adecvați unul pentru celălalt. Ne conectăm într-un singur sistem, deoarece fiecare învață de la ceilalți. Privesc un prieten și vreau să-i dobândesc calitățile. Rezultă că, construiesc în mine o calitate pe care o are un prieten și apare ceva comun între noi, care ne ajută să ne conectăm.

Iar un alt prieten mă privește, îmi invidiază abilitățile pe care el nu le are și, din cauza acestei invidii, își formează aceleași calități în sine însuşi. La fel, atunci avem ceva în comun și ne conectăm.

Se pare că datorită invidiei construim conexiuni între noi, sinapse care conectează pe fiecare de restul. Toată lumea primește zece Sefirot individual,e prin care comunicăm între noi. În acest fel, o persoană construiește un sistem și se implică în fiecare, începe să simtă din interior pe toată lumea și astfel atinge lumea spirituală, nouă.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/16/21, “Invidie”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed