Irakienii isi vand rinichii

Comentariu: Cetatenii Irakului isi vand rinichii pe mii de dolari, pentru ca sunt atat de saraci. Tara devine gradual cel mai mare centru din Orientul Mijlociu in traficul ilegal de organe. Lumea isi pierde umanitatea.

Raspuns: Este lumea capabila sa-si mentina umanitatea in fata dezvoltarii egoismului ? Lumea pierde din ce in ce mai mult in fata lui, in aceeasi masura in care egoismul creste in noi.

Intrebare: Cum este posibil sa scapam din asta ?

Raspuns: Nu exista nicio cale. Din contra, ne afundam mai mult si mai adanc in ego dar, din moment ce nu vrei sa suferi, incerci sa acorzi mai putina atentie la ceea ce se intampla. Lumea produce pastile diferite, filme, droguri si organizeaza competitii sportive, etc., doar pentru relaxare si pentru a nu simti problemele. Este o forma naturala umana care functioneaza in mediul natural numita egoism.

Mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la punctul in care se descopera ca nu mai este posibil de continuat in modul asta din moment ce ultimul obiect pe care il poate rupe in bucati si vinde persoana este ea si familia sa, cu toata ca fata de familia sa ar fi deja indiferenta. Vedem deja unele distante care exista intre parinti si copii, iar despre distantele dintre cupluri nu mai este nimic de spus. Totusi, toate acestea sunt naturale, cand lucrul principal este grija dragostei fata de mine. Suntem intr-un anumit plan al naturii, intr-o  matrice, care lucreaza asupra noastra si ne conduce constant la nevoia recunoasterii naturii noastre rele, care pretinde ca cel mai important lucru sunt eu si nimeni altcineva si vreau sa scap de toti ceilalti.

Cand simt ca sunt total dependent de cei care sunt langa mine, atunci incep sa sterg diferentele care sunt intre noi. Daca ei incep sa se pozitioneze fata de mine intr-o maniera buna, atunci vreau sa fiu bun, atat pentru mine, cat si pentru ei, iar daca ei se pozitioneaza rau atunci ma voi simti si eu rau.

Doar prin senzatia de rau voi atinge acea stare si voi incepe sa ma gandesc cum, in orice caz, sa corectez lumea de care depind in orice moment al existentei mele. In acest fel ating nevoia de a ma ingrijora soarta altora. Totusi, relatiile negative intre oameni sunt de neevitat. Prin ele simtim nevoia de conexiune reciproca si apoi vom incepe sa corectam lumea in consecinta, daca este necesar, precum dupa un razboi cand oamenii sunt cu totii angajati in a construi ceva impreuna, care este pentru a fi impartit de ei toti si esential pentru existenta lor.

Cand recunoastem asta din necesitate, vom simti gradual ca, in conexiunea dintre noi, sta o stare ascunsa de unitate, care ne reveleaza o lume complet noua, cat si noi senzatii catre noi.

Aceasta este calea spre fericire, cu toate ca este o cale foarte lunga. Prin studierea Intelepciunii Cabalei, incepi sa intelegi ca totul ar trebui sa fie rapid, frumos si bun. Nu este necesar de asteptat dezastrele teribile si situatiile urate. Trebuie sa facem asta acum si sa incepem implementarea.

Din emisiunea de pe Kab TV „Stiri cu Michael Laitman” din 21.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: