„Israel” și „Roma” – Două forțe care guvernează lumea

937Cartea Zohar: El a spus: „Trebuie să existe trei conducători de popoare care stau în orașul Roma, deoarece se întind de la HGT de ZA și sunt destinați să declare decrete rele asupra Israelului de către romani. Cu alte cuvinte, păcatul pe care Israel l-a făcut în HGT le-a dat romanilor puterea de a distruge Templul și de a declara decrete rele. ”

Zoharul vorbește alegoric despre cele două forțe care guvernează lumea. Puterea dăruirii este numită „Israel” (Israel, Yashar-El) – direct către Creator. Aceștia sunt oameni, forțe îndreptate către Creator și nu contează cine sunt prin naționalitate, deoarece toate acestea provin din Babilonul Antic și se aplică absolut întregii umanități.

Și forțele care se străduiesc să-și umple propriul egoism sunt numite „Roma”. În principiu, întreaga civilizație actuală europeană și, în general, mondială provine din Roma.

De-a lungul istoriei, aceste două forțe complet opuse s-au aflat într-un anumit contact una cu cealaltă, mai mult sau mai puțin în echilibru, completându-se reciproc. Cu cât forța de atracție către Creator este mai puternică, cu atât Roma este mai slabă, forța egoistă a lumii. Nu doar lumea noastră și nu doar civilizația occidentală, ci componenta sa egoistă. Cu cât este mai mică această componentă egoistă, cu cât Roma scade, cu atât Israelul se ridică, în termeni alegorici.

Vorbim doar despre starea interioară a omului și în niciun caz despre lumea noastră. Nimic nu se va schimba în lumea noastră, deoarece suntem deja într-o stare de corectare finală, pe care toată lumea trebuie să o atingă.

Trebuie subliniat faptul că Israelul nu este ceea ce înțelegem astăzi printr-o anumită națiune a lumii, cu destinul, cultura și tot ceea ce este în ea, despre care toată lumea știe ca despre nicio altă națiune mică.

Adevărul este că această națiune este specială. A fost separat de toată omenirea din Babilonul Antic prin calitatea sa spirituală, când Avraam a început să recruteze un grup cabalistic din vechii babilonieni și să unească într-un întreg acei oameni care au simțit dorința de a ajunge la Creator. De aceea, el a numit acest grup Israel (Yashar-El), direct la Creator. A existat de atunci.

Timp de cincisprezece sute de ani, înainte de distrugerea celui de-al Doilea Templu, a existat la nivel spiritual așa cum a fost creat de Avraam. Și acum, în ultimele două milenii, a fost deconectat de tot ceea ce este spiritual și nu există absolut nicio înțelegere în el de ce este numit așa pentru că nu simte și nu își cunoaște scopul.

Astăzi, dacă vorbim cu evreii, descendenții vechilor cabaliști din grupul lui Avraam, vom constata că nu-și înțeleg deloc misiunea și nu o cunosc. Ei doar trăiesc, asta este tot.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed