“Israel – Un lider mondial în expertiza greşită” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Israel – Un lider mondial în expertiza greşită

Elbit Systems Ltd. Hermes 900 unmanned aerial vehicle (UAV)

Vehiculele aeriene fără pilot (UAV) au devenit componente esențiale pe câmpul de luptă. În Ucraina ambele părți le folosesc pe scară largă pentru a ataca și pentru supraveghere, iar SUA, Turcia, Israel și alte țări le-au folosit pentru misiuni militare. Grupurile teroriste, cum ar fi Hezbollah și Hamas le folosesc și ele, la fel ca houthiții din Yemen în conflictul lor cu Arabia Saudită.

Spre deosebire de aeronavele militare convenționale, care sunt foarte scump de dezvoltat și construit, UAV-urile sunt relativ ieftine și se bazează mai degrabă pe tehnologie avansată decât pe acrobația superioară pentru a-și îndeplini misiunile. Acest lucru permite țărilor cu resurse limitate dar cu tehnologie avansată precum Israelul, să devină lideri mondiali.

Nu numai în aer ci și la sol, vehiculele militare fără pilot „câștigă teren”. Vehiculele înarmate controlate de la distanță patrulează în mod regulat granițele și dacă trebuie să intervină, pot deschide focul cu mitraliere de înaltă precizie. Pe mare, bărci de patrulare fără pilot păzesc granițele maritime și pot detecta, urmări și deschide focul asupra navelor inamice.

Problema este că, în timp ce mașinile de război autonome oferă țărilor avantaje, pe care altfel nu le-ar putea obține, ele fac de asemenea, uciderea mai ușoară și fără riscuri pentru atacator. Ele pot oferi proprietarului lor un avantaj temporar față de adversarii mai puțin avansați, dar pe termen lung ele nu ne apropie de pace ci mai degrabă de un război mondial.

Intelectul uman în evoluție este captiv în mâinile răutății umane. În loc să-l folosim pentru a ne îmbunătăți viața, îl folosim pentru a distruge viața altora.

Dacă vrem să schimbăm cursul, Israelul trebuie să devină un lider mondial în ceva cu totul diferit: în educație. Și mai precis – educație pentru conexiune.

Dacă vrem cu adevărat să evităm războiul și să promovăm pacea, concentrarea noastră ar trebui să se schimbe de la a ne proteja sau de a ne distruge inamicii, la cultivarea și consolidarea unității și coeziunii interne. Cu această tactică, nu va trebui să ne protejăm de inamici sau să-i distrugem în autoapărare, deoarece nu vom avea dușmani. Vom deveni mai degrabă un far de speranță pentru lume decât un punct constant de dispută care este statutul nostru internațional actual.

Mai mult, unitatea noastră internă se va reflecta asupra întregii lumi, iar conflictele care par să nu aibă legătură cu noi se vor potoli ca de la sine. Unitatea pe care o vom proiecta lumii va instala o mentalitate de pace asupra întregii omeniri, iar națiunile vor ajunge la concluzia că ele câștigă mai mult făcând pace și cooperând, mai degrabă decât făcând război și distrugând.

Mi-aș dori ca omenirea să înțeleagă rolul Israelului și să facă presiuni asupra noastră să ne unim, astfel încât să putem deveni o națiune model, conform chemării noastre. Cu toate acestea, chiar dacă lumea nu înțelege acest lucru, este totuși datoria noastră să ne unim și să devenim un model pentru lume. Acesta este singurul nostru drum către o pace durabilă și un viitor prosper.

*Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cartea mea Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism și cea mai recentă publicație a mea: Noul antisemitism: Mutaţia unei uri de lungă durată.‎

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: